słyszał już ktoś kim na prawdę są mieszkańcy domu maćka ?
Maciek tak naprawdę jest stomatologiem i oczywiście naprawdę gra w zespole
Oliwia jest modelką
Piotrek to samo faktycznie jest modelem
Joanna rzeczywiście była miss, modelką a obecnie ma firmę budowlaną
ktoś coś wie o reszcie ?
To jest zwykłe poniżanie się - robienie cheesów. Trzeba być totalnym desperatem, żeby tak nędzną i ciężką prace za tak marne pieniądze wykonywać.
To teraz sobie usiądz i przemyśl co piszesz gdyby według twojego toku myślenia swoją drogą bezpodstawnego inni tak samo myśleli to 2/3 prac nie było wykonywanych i tak nie byłoby barów oraz nie byłoby wielu innych zawodów tylko dlatego że tobie nie podobają się zarobki , następna sprawa życie nie jest różowe i jak nie masz co do garnka włożyć i gdzie spać to łapiesz się każdej roboty , prosze przestać gadać że wolisz iść pod most bo najwyraźniej nie masz pojęcia jak jest na ulicy , przytocze tylko kilka przykładów jak zimno,brud , choroby za których leczenie nikt ci nie zapłaci bo przecież mieszkasz na ulicy , jak cię po 3 dniach niejedzenia przyciśnie to i ze śmietnika będziesz wcinać no chyba że pójdziesz kraść albo zdechniesz, na ulicy inni bezdomni albo cię pobiją i okradną albo zgwałcą i okradną dopiero wtedy będziesz poniżony , często bywa tak że na ulicy wpadasz w nałogi więc aby mieć na używki zaprzedasz się , to swoje człowieczeństwo oddasz za pare złotych tylko po to żeby przeżyć widzisz jak na ulicy jest tam nie ma odpoczynku itp , jak się poddasz to zdechniesz czyli jesteś frajerem a jak będziesz robił wszystko tylko żeby przeżyć to przygotuj się do zaprzedania , MrJigssaw nie masz żadnych argumentów do potwierdzenia swojej tezy , znalazłeś sobie temat i myślisz że twoje brednie są najlepsze . Żadna praca nie uwłacza człowiekowi jeśli dostaje się za nią wynagrodzenie , stwierdzenie od zero do milionera jest tylko przykładowe na całym świecie taki system pracy jest stosowany i miliony ludzi zaczynający np. od sortowacza w firmie pnie się na góre to jest normalne , rzadkością to jest to że ktoś przychodzi do pierwszej lepszej firmy i zostaje "prezesem" , tak więcte co dzisiaj sprzedaje hot-dogi może za rok otwierać własny biznes bo właśnie zaczynając w branży od podstaw nauczył się jak powinien wyglądać dany produkt itp , prezes firmy który nigdy nie robił hot-doga skąd ma wiedzieć jak ma przekazać informacje o tym skoro nigdy sam tego nie robił . Radze ci MrJigssaw sypnij troche argumentów albo już nie pisz bo twoje tezy brzmią tak : według mnie ta praca uwłacza mi bo mi mało płacą , rozwiń swoją wypowiedz przedstaw jakieś fakty , troche ekonomii też nie zaszkodzi ,a nie taka śmieszna wypowiedz jakbyś miał 12 lat i miał wyimaginowane pojęcie na temat pracy i zarobków .
A dla mnie szmaceniem się, jest życie na garnuszku rodziców ;] nie wiesz nic o pracy, więc zamilcz ;] peace&love
Hej zgodzę się z Tobą. Lepsza jest praca nawet w Pizza Hut czy w MC niż siedzenie bezczynne. Ja po ukończeniu studiów dziennych od dwóch lat nie mogę znaleźć pracy w zawodzie i siedziało się na wielu dziwnych stanowiskach i wszyscy zdziwienie co ja tam robię, lecz niestety taka jest rzeczywistość. Niestety od czegoś należy zacząć życie dorosłe bo od razu raczej wysokiego stanowiska kierowniczego się nie zajmie.
Co do Wawy bo nie chce mi się osobnego komentarza pisać do jigssawa to powiem tyle:
Odnośnie Oliwi ja oglądam serial od początku no ale istnieje coś takiego jak tolerancja, to że dziewczyna jest taka a nie inna to nie jej winna. Nikt z nas nie jest idealny. Zwłaszcza drażni mi ocenianie i wytykanie wyglądu innych osób. Dziewczyna jest ładna i zadbana a to że taka jest no cóż.
Odnośnie Łukasza to jigssaw chyba nie ogląda serialu, bo czy Łukasz jest ciotą?? Nie sądzę wyrwał Izę, zrobił awanturę Piotrowi o Darię czy np. o źle nabity rachunek przez Oliwię w Pubie. Więc może warto uważniej oglądać serial. Jak dla mnie ta postać z serialu ma normalne i rozsądne podejście do życia. Chociażby patrząc się na zakładanie firmy, oj wtedy rozniosła mnie ta postać z tymi wyliczeniami i co należy wiedzieć.
Lecz jigssawem zgodzę w innej kwestii przyszłości w tym kraju nie ma. Ja np. szukam pracę w zawodzie nie tylko w kraju lecz o UE nie wspomnę bo po całym świecie, byle by zrealizować się w zawodzie. Bo co ja mam tutaj 800 zł na stażowego. Znam angielski i szwedzki mam skończoną chemię i lipa, to po co mi ten mgr inż. na pamiątkę?? Już wolę obcy kraj tam jakoś idzie żyć godnie pomijam cuda nie widy. Jigssaw firma wiesz może to jest rozwiązanie lecz w tym kraju to jesteś traktowany jak ten zły a nie dobry jako pracodawca. Dlatego takie osoby jak ja pracują byle gdzie by odłożyć na wyjazd i by coś robić puki nie znajdą pracy w zawodzie. Ja decyzję podiołem i spierd. do Szwecji jak tylko znajdę tam zatrudnienie.
Kończę bo za bardzo się rozpisałem. Wolałem wszystko zapisać w jednym poście bo jakoś wena mnie naszła.
Po co się tak spinasz i rozpisujesz? Nawet nie chce Mi się Twoich głupich wypocin czytać...Co do Twoich wypowiedzi o bezdomnych... To są chwasty, a nie ludzie i wolałbym już walnąć samobója niż być jednym z nich... A to że lepiej żyć pod mostem z flaszką niż pracować to była oczywiście przenośnia.
Niemniej - jak się nie ma co do gara włożyć, lepiej rabować banki lub skończyć ze sobą, niż zmywać czy smażyć kebab... I nie chrzań że człowiek ima się każdego zajęcia w takiej chwili... Człowiek z dużym ego, z szacunkiem do siebie będzie wolał palnąć sobie w łeb niż być parobkiem...
Już w takiej Polsce to nikt normalny na pracę nawet nie spojrzy - ludzie kończą studia z najlepszymi wynikami a proponuje im się marne posadki - 3 złote za godzinę. Każdy normalny człowiek pluje na takie wynagrodzenie i taką pracę... 30-40 zł za godzinę - to powinno być minimum. To skandal. Ten kraj jest dnem Europy...
Mnie się akurat w życiu poszczęściło - nie muszę pracować i nigdy nie pracowałem, skończyłem studia, a po ojcu przejmę firmę... Ale co mają powiedzieć dziesiątki młodych ludzi z Polski, dla których pracy nie ma...?
Nie opowiadaj mi to więc pierdół - z tego kraju, jak nie masz kasy, albo się spieprza, albo kradnie.
Dziękuję, skończyłem/
MrJigssaw dobra skończ społeczna miernoto bo skoro nie masz szacunku do pracy jaka by ona nie była to nie ma co z tobą dyskutować , zmień myślenie bo ludzie twojego pokroju to zakała społeczeństwa którzy nie mają szacunku do pieniądza , jakbyś popracował np. przy węglu czy drzewie przez kilka dni to byś docenił jego znaczenie , ale po co ja się wysilam są w społeczeństwie takie jednostki które są wypaczone i nic ich już nie naprawi , ps. też chciałbym żeby zarobki były wyższe ale to nie powód aby kogoś wyzywać tylko dlatego że stara się związać jakoś koniec z końcem pracując w fast foodach , ostatni podam ci przykład czy samotna matka z 3 dzieci ma nie przyjąć pracy niskopłatnej tylko dlatego że jej się nie podoba i ma pozwolić aby państwo zabrało jej dzieci a ona ma skończyć na ulicy , zastanów się gościu nie wszyscy mają tyle szczęścia co ty i nie mają kasy od bogatego tatusia .
MrJigssaw nie chwal się tak ze bedziesz dozywotnio zyl za kase rodzicow bo rzygac mi sie chce jak czytam kolejny raz twoje pierdoły. Teraz nie pracujesz, ale kiedys przyjdzie czas ze bedziesz musial i co wtedy zrobisz dzieciaku? zostaniesz z palcem w dup.ie!
Uważaj, żeby jakiś pracownik takiego fast foodu nie dosypał Ci kiedyś czegoś do jedzenia ;)
Za dużo filmów się naoglądałaś, drogie dziecko. ;) Poza tym tacy ludzie groźni nie są - oni mają uslugiwac. Sami tak chcą więc nikt ich poważnie nie traktuje... Lukrecji Borgii w takich środowiskach nie uswiadczysz. ;)
Tak się składa że sporo... Wiem że świat jest niedoskonaly a ludzie niewiele awarci i liczyć można tylko na siebie... Pieniądz rządzi życiem, niestety... Jeśli posiadasz wiarę w ludzi i traktujesz wszystkich na rowni - tylko pozazdroscic... Ja tak nie potrafię... Pozdrawiam.
Sam przeczysz swoim wypowiedziom... Twierdzisz, że "liczyć można tylko na siebie", ale czekasz na przejęcie firmy po rodzicach. Niewiele w życiu napracowałeś się, ale masz najwięcej do powiedzenia o ludziach, którzy pracują, żeby nie żerować na innych. Inna sprawa, nie ustawiam ludzi w żadnej kolejności ze względu na ich majętność. To płytkie. A Twoja osoba tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu :)
Nie wiem czy to jest prowo , czy naprawdę jesteś takim idiotą. Z twoich wypowiedzi można wywnioskować ,że to ty znasz tylko życie z filmów / książek i niezbyt wiesz co dzieje się poza twoim monitorkiem. To jakbyś nie miał bogatego tatusia i mamusi , a oni oprócz Ciebie mieli by czwórke innych dzieci na utrzymaniu , gdzie matka pracuję w spożywczaku za najniższą krajową , a stary jeśli coś zarobi to przechleję , to byś palnął sobie w łeb? Wydaję mi się ,że jesteś zbyt wielką ciotą żeby tak zrobić i obsługiwałbyś mnie w tej super czapece w mcdonaldzie ^^
Chyba trochę zabolało. Nie opisałem własnej rodziny , ale ludzi z którymi się stykałem.
Sam napisałeś ,że lepiej się zabić niż pracować w kfc , od czegoś chyba trzeba zacząć.
Czyli co? jakby samotna matka sama wychowywała swoje dzieci i żyła w skrajnej nędzy pracując , za najniższą krajową to nic innego jak się zajebać? A co później z dziećmi? Niestety nie wiesz co to empatia i niezły tok rozumowania masz. Po co w ogóle się wypowiadać na jakiś temat o którym nie ma się pojęcia?
Ty jesteś właśnie tym typem co dostaję od ojca kieszonkowe w wieku 25lat , liznął kilka książeczek skończył studia i myśli ,że już wszystko wie. Chłopczyku życie Cie jeszcze zweryfikuje
A no i poza tym kilkaset tysięcy polaków ma takie gówniane życie jak opisałem.. to chyba wszyscy muszą się zajebać według Ciebie
MrJigssaw ;] jak jesteś takim kozakiem :) to ujawnij się tu bardzo proszę - podaj imię i nazwisko :) Może pogadamy w cztery oczy ?
Oj, Jaronik, jakoś Mi się nie wydaje abyś w cztery oczy stanowił jakiekolwiek zagrożenie - co najwyżej mógłbyś robić za klauna na imprezie integracyjnej. :)
Po zagraniu takiej roli w takim "serialu" już raczej nikt cię poważnie nie potraktuje.
Ja kozak? Nie, raczej spokojny człowiek nie tolerujący załatwiania spraw na pięści. ;) Czasy straszne, to trzeba czasem kose nosić po prostu.
Psycholog Panu już nie pomoże :)
jest Pan jedną z osób która ma problemy z funkcjonowaniem na co odzień , tylko w internecie jest tak odważny - bo tutaj można być kim się chce, wymyślać bajki, tworzyć scenariusze które nie mają miejsca w życiu - tylko po to aby z kimś "porozmawiać" zwrócić czyjąś uwagę i wyżyć za to, że w życiu się nie układa :)
równie dobrze może Pan myć naczynia na zmywaku, segregować śmieci i inne tego typu rzeczy (taki nieudacznik) i wyobrażać sobie, że jeździ rocznym samochodem z salonu ;)
jest Pan bez pasji :) bo tak by już tu Pana nie było :D hahaha
czerpie Pan radość z tego, że komuś się uda sprowokować, prawdopodobnie "skopane" dzieciństwo :) może w szkole ktos gnębił, kobieta wyśmiała bo "nie stanął Panu", czy jeszcze co innego :) a dużo osób nie potrzebnie wchodzi w tą rozmowę (ja na tym poście zakończę bo z takimi ludźmi nie ma sensu rozmawiać ) :)
Jego nie stać na rozmowę w cztery oczy, lepiej zbudować ścianę :) i żyć w fikcji
niech Pan poszuka pomocy gdzie indziej :)
w internecie każdy jest tym kim chciałby być a czasami mu się nie udaje ;) więc schowaj te bajki Dzieciaczku :)
Pozdrawiam :)
Nawet Mi się nie chce czytać pierdół, które tu wypisujesz, pogadaj sobie do dupy psa. ;)
Ale jeżeli w ten sposób sobie ulżysz, że masz gówniane życie, bardzo proszę.
Ja też nie zamierzam dyskutować z Polakami-cebulakami, którzy nienawidzą wszystkich tych, którym się pracować za marne pieniądze nie chce, albo tych którym się lepiej wiedzie.
Boli , że komuś się lepiej wiedzie ? ;)
pamiętaj, że to internet.. 25 lat to i tak dla mnie jesteś jeszcze Dziecko :)
jak tam w Rumi :) ?? chyba to też Polska :)
Ponoć Polak to dla Polaka najlepszy Przyjaciel ;)
nie dziwie, się, że nie pracowałeś bo by Ci czasu na internet zabrakło :)
studia już skończone na PG ? :)
nikt Cię tu nie chce idź sobie pośmigaj swoim bwm z gazem od kuchenek hehe (ups zapomniałam, że sprzedałeś) albo traktorkiem po polu - nabijaczu postów na innych wątkach :D :)
albo idz pobiegaj, odśwież trochę mózgu chyba , że po kulturystyce Ci go ubyło :) parę lat temu.. \
Tak czy inaczej masz problemy z "przemocą" lubisz sobie popatrzeć, pociągają, ale nie chce mi sie już więcej pisać hehe :)
No to pozdrawiam :) !!! Miłego weekendu :)))
No, ten post był już bardziej sensowny. ;)
Czyżbym miał do czynienia z kimś znajomym?
Dużo trafionych, oprócz PG, na której nigdy nie studiowałem. ;p
A Rumia... Fakt, dziura, ale za to z Multikinem, McDonaldem i wielkim centrum handlowym. ;D
I widzę tu kompleks BMW - nie tylko dresy i wieśniaki jeżdzą tą marką, inteligencie.
A czy ja napisałam, że BMW jeźdzą dresy, ale nie :)
owszem pasuje Panu Adamie - łysa głowa do dresa ha
Tu się kompleks "wioski" odezwał, nie musisz się tłumaczyć co masz w Rumi ;)
I nawet Pana nie znam :) wiec ubierz dress i uciekaj a kyyysz.. zieeef .. nudny Pan jest Panie "Kolejarz88"