Obejrzałem ponownie 1 sezon i mogę śmiało stwierdzić, że to teen drama i odbiorcy 20+ mogą tego nie polubić. Drugi sezon ma pełno zapychaczy aby rozciągnąć jak się da sezon i aby czekać 30 dni na kolejne pół sezonu bo zapewne myślą, że znowu odniesie ten serial sukces i chcą jak najdłużej grzać temat. Dla mnie 2 sezon taki bez polotu tak nudny i nieciekawy, że masakra. Nie zdziwię się jak 2 zakończy się w takim momencie ze sezon 3 będzie kontynuacja po prostu 2 sezonu jak to było w squid game. Osobiście daje 4/10 drugi sezon. Niepotrzebna ta rodzina jej sama ortega dawała radę. A z twarzą Catrine coś się niedobrego stało że aż strach patrzeć. Nie czekam na 3 sezon a tak szczerze nie czekam na drugie pół sezonu.
Zgadzam się zdecydowanie lepszy. Nie ma romansideł, jest więcej akcji w paru odcinkach i jest więcej jej rodziny pokazane .
Czy my oglądamy ten serial? Jak na razie w 2 sezonie prawie cały wątek Enid został spłaszczony do jej zdrady i biegania za innym chłopem. Jak to nie jest wątek romantyczny to nie wiem jak to inaczej nazwać.
Co prawda, to prawda, sporo tu nic nie wnoszących wątków. Jakieś pojedynki z matką o książkę, która i tak łąduje w kominku, jakaś rywalizacja z zastępem hercerskich SSmanów, jakiś zombiak wepchnięty nie wiadomo po co. Ogólnie ten sezon to taka mamałyga. Może druga część sezonu, jakoś połączy to w sensowną całość, ale póki co to zwykła kaszana.
Kolega co jest fanem Harrego Potter mówi, że sporo nawiązan lub pomysłów jest z niego. 
Ten duży w Harrym Poterze chyba Hagrid też ukrywał zwierzątko. 
Motyw z latającym ptakiem zionący ogniem też mega podobny. Szkoła itd jest więcej tego. Może się inspirują i dlatego takie zapychacze dodają. 
Jestem po 3 odcinku i też na razie wolałem 1 sezon. 
Nie zdziwisz się jak 3 sezon będzie kontynuacją 2 sezonu? xD A to tak nie działają zazwyczaj seriale?
trochę tak i trochę nie. 1 sezon bardzo słaby takie 3,5/10 może... niektóre odcinki się mega ciężko ogląda. Drugi właśnie nieco lepszy, bo jest więcej mroku, ale plot twistów nadal sporo słabych i naciąganych. Wszystko "gdzieś już to widziałem"... Nie powala. Może jakby HBO Max się za to wzięło, byłby lepszy efekt?
Gaga jest dobrą aktorką (nie lubię jej), więc obstawiam,że w trzecim sezonie jeszcze ją zobaczymy (podpisali umowę na 3 sezony z tego co wiem)
Starość u Cateriny. Poza tym typowy serial dla nastolatków. Niestety tak jest z filmami i serialami, że jak obejrzy się raz w życiu kilka dobrych filmów i seriali to później we wszystkim widzi się schematy. Tutaj na plus, że nie ma zbyt wielu trików serialowych jak plottwisty, baity na koniec odcinka, zdrady i inne. Humor nawet ujdzie.
Sezon ogólnie dał radę ale zamiast tych wszystkich teen dram i zapychaczy lepiej jakby pokazali jakiś nauczycieli i zajęcia. Bo jak na razie Nevermore nie wygląda na szkołę a hotel.