Wednesday
powrót do forum 2 sezonu

Za kazdym razem jak patrze na Lurcha to sobie mysle ze byl by o wiele lepszy szczegolnie ze pomiedzy Patricia a Gomezem powinna byc nieziemska chemia a tutaj wyglada on tak odrazajaco ze az wspolczuje aktorce

Laura06_filmweb

Właśnie że ten aktor wygląda najbardziej jak oryginalny koncept Gomeza z 1938 roku, do którego ma właśnie nawiązywać, który wyglądał jak Quasimodo i którym Gomez w tym serialu jest zainspirowany,  przystojnego Gomeza to dopiero filmy wprowadziły. Oryginalny Gomez nie był w żadnym stopniu atrakcyjny czy przystojny. Popatrz na Google grafika pod hasłem The Addams Family 1938 jak wyglądał Gomez.

ocenił(a) serial na 4
KennyDeath

Różnica jest taka że komiksy często mogą być przerysowane ale mi sie po prostu nie podoba akurat ten aktor i to jak akcentuje pewne sceny,szczegolnie ze ma ich wiecej w tym sezonie

Laura06_filmweb

Może i rzeczywiście wyglądu nie ma, to jednak jest świetnym aktorem. Wydaje mi się, że cały urok tego filmu jest taki, że opiera się na kontrastach. Mroczna Wednesday i kolorowa Enid. Piękna i urzekająca Morticia i nieco odpychający Gomez.

ocenił(a) serial na 4
aleksandra_adamus_389

Ale Gomez taki nie powinien właśnie być,on gra rolę jakby nadal nie wyszedł z planu shameless

Laura06_filmweb

Dlaczego nie powinien taki być, skoro JEST dokładnie taki w oryginale, to że w późniejszych filmach aktorskich był przedstawiony jako szarmancki amant nie znaczy że każda inna wersja musi powtarzać to samo aniżeli wrócić do korzeni postaci.

Laura06_filmweb

W animowanych produkcjach też tak wyglądał, to właśnie była część jego postaci, że pomimo różnić w atrakcyjności Morticii a Gomeza łączyło ich głębokie uczucie i miłość, to że FILMY aktorskie pokazały co innego to już inna sprawa ale to właśnie one przedstawiły inaczej Gomeza.

ocenił(a) serial na 4
KennyDeath

W ogóle mnie to nie obchodzi że wygląd gomeza jest oparty na komiksie bo cały serial to jest kompletnie nowy twór i mało ma wspólnego z addamsami jakich ludzie ogólnie kojarzą,więcej teen dramy i odniesień do dzisiejszej rzeczywistości
Gomez jako postać jest dla mnie najgorzej wykreowaną postacią łącznie przez scenariusz i maniery aktora,zresztą dużo osób na filmwebie wydaje się dzielić moje zdanie

Laura06_filmweb

A moim zdaniem swoją rolę odegrał świetnie, a co myślą inni na filmwebie mnie nie obchodzi, wiele filmów które podobają się mi nie podoba się innym i mam to gdzieś...nie obchodzi mnie zdanie tłumu tylko moje własne, tak jak film uległość jest bardzo dobry a ludzie ocenili go bardzo słabo