mógłby mi ktoś streścić 14 i 15 odcinek serii 2? Przegapiłam bo miałam gości. Prosze
Odcinek 14
Homoseksualni uczniowie szkoły w Neptune ukrywają swoje skłonności, ale ktoś włamuje się na ich stronę. W zamian za zachowanie tajemnicy szantażysta żąda ogromnych kwot. Weronika próbuje im pomóc. W tym czasie jej ojciec, Keith, prowadzi nadal sprawę dotyczącą ojca Jackie, Terrance'a Cooka. Przyczyny katastrofy autobusu pozostają nadal niewyjaśnione. Logan ciągle próbuje poderwać młodszą koleżankę, (Hannah Grifith) narażając się na gniew jej ojca.
Odcinek 15
Nowa dziewczyna Wallace'a, Jane (Valorie Curry), prosi Weronikę o pomoc w sprawie jej siostry, która uciekła od ołtarza. Nie chodzi o zerwanie zaręczyn, ale o poważne problemy, które doprowadziły jej siostrę do podjęcia takiej decyzji. Jednocześnie Keith i Weronika znaleźli ważny dowód w sprawie katastrofy autobusu i postanowili przekazać go szeryfowi Lambowi (Michael Muhney). Tymczasem Kendall przedstawia ofertę nie do odrzucenia przebywającemu w więzieniu ojcu Logana, Aaronowi (Harry Hamlin).
Jaki dowód znaleźli Veronica i jej ojciec? I jaka była oferta Kandall (zobaczyłam tylko jak się zaczyna "rozbierać")? Czy chodziło o kupno jakiejś działki? Jakiej?
Jakby ktoś mógł i chciał, niech odpowie na te pytania, bo zdążyłam obejrzeć tylko kawałek, bo musiałam wcześniej wyjść do szkoły... Myślałam, że "zabiję" moja wychowawczynie... ;)
no cóż...
więc tak trochę ta wizyta Kendell dziwna była, ale chodziło o to by Aaron kupił jakąś ziemię w zamian za uslugi seksualne Kendell, po jego wyjściu z więzienia. Keith i Veronica znależli materiały wybuchowe w hangarze, w którym Terence Cook trzyma swoją kolekcję autek