PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=162141}

Weronika Mars

Veronica Mars
2004 - 2007
7,7 23 tys. ocen
7,7 10 1 23248
8,7 3 krytyków
Weronika Mars
powrót do forum serialu Weronika Mars

Świetny serial :] Odkąd zaczęłam go oglądać przebił w moim prywatnym rankingu One Tree Hill, Desperate Housewives, Prison Breaka i wiele innych seriali. A to nie byle jaki sukces ;)
Dobrze, że TVN zaczął go wyświetlać akurat w czasie moich ferii i obejrzałam spokojnie 5 pierwszych odcinków co zachęciło mnie do dalszego oglądania =) (oczywiście przez szkołę nie dane było mi go oglądać dalej w tv)
Ten serial rozwija się w dobrym kierunku i jego drugi sezon jest o dziwo lepszy od pierwszego (jak dla mnie przynajmniej). Bo przecież zwykle seriale z sezonu na sezon są coraz gorsze, a tu nie, a tu coraz lepiej.

Rozwiązania wszelkich zagadek są totalnie zdumiewające i zaskakujące! Nigdy nie można się domyśleć kto okaże się sprawcą. Zakończenia sezonów jeszcze lepsze niż zakończenia poszczególnych spraw Veronici.
Po prostu naprawdę dobry serial.
No i postać Logana - świetnie zagrana, świetny charakter, ...świetny aktor... ;P

Mam nadzieję, że trzeci sezon mnie nie zawiedzie...
Nie zawiedzie??? ;>

Fluorescent

no prosze. kiedy pare miesiecy temu pisalem ze veronica mars jest lepsza od PB, to sie dowiedzialem ze sie nie znam na niczym... i co, glupio ci teraz?

swoja droga nie ma to jak gust zalezny od chwilowej mody. PB sie powoli konczy, nawet dla oglupialych fanatykow, i zaczyna sie szukanie nowych "trendy" seriali.

juz nie moge doczekac sie tutaj twoich blyskotliwych wywodow. bede czytal je z pustym zoladkiem, zeby uniknac zwykle towarzyszacego im odruchu wymiotnego. chociaz jednak wolalbym zeby ich nie bylo. ale zawiode sie znajac zycie.

o ile sie nie myle, to ta twoja nowa "obsesja" ma podobne podloze jak w przypadku PB. przystojni aktorzy. coz, VM to serial nie dla kazdego. tzn dla kazdego, ale glupiutka gimnazjalistka nie doceni nawet polowy jego wartosci, bo jej po prostu nie zobaczy. nie martw sie, nie ty jedyna widzisz w nim tylko romans weroniki i logana, poszukiwanie mordercy lilly/autobusowego terrorysty...

moglbym tak jeszcze chwile, ale jest 3 rano i juz mi sie nie chce.

aha. trzeci sezon cie zawiedzie, nie ogladaj. kup sobie dvd PB i katuj do znudzenia.

podobno jaki serial, tacy fani. wiec zakoncze optymistycznie: jeden z moich absolutnych faworytow schodzi na psy. szkoda...

ocenił(a) serial na 10
Cris

Cris szczerze mówiąc to nie rozumiem czemu mnie atakujesz o coś czego nie powiedziałam. A atakujesz mnie odkąd pierwszy raz się z Tobą w jakimś temacie na forum PB nie zgodziłam. Nie będę wyszukiwać tego tematu, w którym ktoś Ci powiedział, że się nie znasz, ale gwarantuję Ci, że to nie byłam ja.
Nie oglądam seriali "trendy" tylko te, które mi się podobają. Myślisz, że oglądam PB i Veronice i One Tree Hill i DH i wiele innych bo są na topie? Nie robię tak. Po prostu uwielbiam seriale.
I o jakie błyskotliwe wywody Ci chodzi? Kiedyś czytałeś jakąs moją opinie, po której miałeś odruch wymiotny? Podaj mi jej przykład. Kiedy się wypowiadam o czymś to używam mózgu i nie piszę debilnych głupot - no może kiedyś, jak dopiero zaczynałam z filmwebem.

Proszę znajdź temat, w którym się z Tobą kłóciłam i zachowywałam jak "napalona szesnastka".

Mam 18 lat dla Twojej wiadomości.

ocenił(a) serial na 10
Fluorescent

oho pewnie o ten temat Ci chodziło http://www.filmweb.pl/topic/584164/ocena+spada+przez+takie+odc+jak+nr+17.html

pokaż mi tam chociaż jedną moją wypowiedź :/

uwziąłeś się na mnie kompletnie nie wiem dlaczego ot co

ocenił(a) serial na 10
Cris

Postanowiłam, że jeszcze kilka zdań od siebie dodam żebyśmy się zrozumieli.

Przede wszystkim mój gust nie zależy od chwilowej mody. Pewnie wysnułeś takie wnioski na podstawie tego, że oglądam PB. No cóż muszę Cię zmartwić, ale oglądałam ten serial już od czerwca/lipca 2006, więc od wtedy kiedy nei było jeszcze na niego mody. Tak samo ja sobie mogę o Tobie pomyśleć, że oglądasz tylko modne seriale, bo w końcu oglądasz Pb. Tak czy nie?

Veronice Mars planowałam już od naprawdę dawna zacząć oglądać, ale jak to w życiu - nie było okazji (mam wolne łącze więc nie mogłam sobie pozwolić na ściąganie z neta kolejnego serialu). Na szczęście TVn wyemitował kilka odcinków co skłoniło mnei do tego żeby sobie załatwić resztę - popytałam ludzi na forach i mam.

Kolejna rzecz - masz zamiar się na mnie teraz odgrywać całe życie za to, że kiedyś wypowiedziałam się w Twoim temacie i się z Tobą nie zgodziłam? Konkretnie to w tym: http://www.filmweb.pl/topic/565500/ludzie+co+z+wami%2C+jeszcze+wam+nie+przeszlo+ .html

I kto Ci przekazał te tajne informacje, że niby zaczęłam oglądać PB, a teraz Veronice dla przystojnych aktorów?? Nic mi o tym nie wiadomo. Zanim zaczęłam oglądać PB nawet nie wiedziałam kim jest Wentworth ani prawie jak wygląda - po prostu słyszałam, że to dobry serial. Tak samo było z Veronicą - jak się dużo czasu spędza na forach to się mniej więcej wie jakie seriale są godne uwagi. I o Veronice słyszałam wiele dobrego, więc chciałam ją zacząc oglądać. Nie przeczę, że postać Logana i aktor go grający mi się podoba. Po co mam kłamać. Ale zaznaczam, że wcześniej też nawet o istnieniu kogoś takiego jak Jason Dohring NIE wiedziałam.

Nie rozumiem też po co dorabiasz sobie jakieś głupie wywody o mojej osobie, że niby widze w tym serialu tylko romans Veronici i Logana? Powiedz mi skąd Ty bierzesz takie informacje?

Czym sobie, więc zasłużyłam na to, że masz o mnie takie zdanie? Jedną niezgodną z Twoim zdaniem wypowiedzią? Naprawdę tak jest?
Jeśli tak to chyba nie mi powinno być głupio tylko Tobie - po pierwsze dlatego, że oskarżasz mnie o rzeczy, których nigdy nie pisałam, a po drugie dlatego, że potrafisz rozmawiać tylko z osobami, które mają takie samo zdanie jak Ty, na resztę tylko najeżdżasz.

ocenił(a) serial na 8
Cris

Przepraszam bardzo,ale ja np lubie veronice mars,ale wole PB.I co wole PB tylko dlatego,ze sa tam ladni aktorzy???Nie lubie jak z nastolatek robi sie jakies napalone seksualnie wariatki,ktore ogladaja jakis serial nie dla fajnej fabuly,tylko dla aktorow....Roque podobal sie PB,ale teraz woli VM.Czy to jest powod zeby odrazu ja obrazac?
Ehh..Sorry wkurzylam sie..Pozdrowienia dla wszystkich fanow seriali:)

_Mia_

Czy według mnie to, że komuś zaczyna zmieniać się gust (na lepsze) to powód do obrażania? Absolutnie nie.
Czy według mnie to, że ktoś skacze z "kwiatuszka na kwiatuszek", tak jak dyktuje moda, to powód do obrażania? Absolutnie tak.
Czy według mnie to, że komuś podoba się drugi sezon Prison Break, to oznaka kompletnego zidiocenia, braku jakiegokolwiek gustu i poczucia estetyki? Jak najbardziej.

I nie uważam wszystkich nastolatek odwiedzających tą stronę za, cytuje: "napalone seksualnie wariatki". Tylko niektóre...

"Sorry wkurzylam sie" - nie ma za co. Czytałem tu dużo gorsze obelgi pod moim adresem. Takie coś mnie nie rusza. Normalnie (na forum PB lub wentyla) i tak bym Cie zbluzgał, ale tutaj postanowiłem sobie odpuścić i nie jechać po ludziach. Fanom "Weroniki Mars", jacy by nie byli, jestem w stanie dużo wybaczyć. Większości, nie wszystkim.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Cris

Ale już przyznać Rogue racji, że ją oskarżyłeś bezpodstawnie to nie potrafiłeś.
Cris przeważnie jak czytam Twoje wypowiedzi (na forum PB głównie) to się z Tobą zgadzam, ale w tym przypadku porządnie przesadzasz.
Zarzucasz Rogue, że "skacze z kwiatka na kwiatuszek" tak jakbyś nie spostrzegł tego wszystkiego co ona Ci na ten temat napisała.
A przede wszystkim to ja na forum PB nie widziałem ANI JEDNEJ wypowiedzi Rogue, którą można by porównywać do wypowiedzi "napalonej seksualnie wariatki". Jej komentarze są raczej przemyślane. Na forum Wentwortha to chyba ani razu nawet nie widziałem żeby się wypowiadała (tak tak obserwuję forum Millera i PB uważnie bo naprawdę śmieszne dyskusje czasami są tam prowadzone).

Pomyśl nad tym i zastanów się czy czasem nie posługujesz się w tym momencie stereotypem.
Mam wrażenie, że chciałbyś wszystkie godne uwagi seriale zachować dla siebie tak jakby nastolatki nie miały prawa ich oglądać, bo od razu oskarżasz je o oglądanie jedynie z powodu aktorów.
Popatrz na to z tej strony, że może ona naprawdę lubi seriale? Nie wiesz przecież ile ich oglądała ani od kiedy, więc nie możesz zarzucać, że idzie za modą.

Nie bronię Rogue, nie staję po niczyjej stronie, ale jednak trzeba czasem potrafić przyznać się do popełnionego błędu.

Ja Weronikę zacząłem oglądać w telewizji i nadal tak ciągnę i pewnie nie masz mi tego za złe, ale jakbym był dziewczyną to już by było źle? Nie czaję czasami Twojego rozumowania.

rogue89

Zacznijmy od środka:
"Mam wrażenie, że chciałbyś wszystkie godne uwagi seriale zachować dla siebie tak jakby nastolatki nie miały prawa ich oglądać, bo od razu oskarżasz je o oglądanie jedynie z powodu aktorów." - skoro czytasz moje komentarze na forum PB, to chyba widziałeś ile razy wymieniałem tam moje ulubione seriale. Nie robię tego żeby się popisać ile to ja nie oglądam. Z całego serca, za każdym razem, licze że ktoś sięgnie po którykolwiek z nich, i przestanie zachwycać się gniotami jak PB. Czy to będzie liczący 23 lata student jak ja, czy gimnazjalistka lat 16.

Od dupy strony:
"Ja Weronikę zacząłem oglądać w telewizji i nadal tak ciągnę i pewnie nie masz mi tego za złe, ale jakbym był dziewczyną to już by było źle?" - nie rób ze mnie męskiego szowinisty. Płeć widza mnie nie interesuje. Ważne jest co ogląda, i jak sie później na forum do tego ustosunkowuje.

Dla odmiany, na koniec początek:
"Ale już przyznać Rogue racji, że ją oskarżyłeś bezpodstawnie to nie potrafiłeś." - nie. Bo nie widzę tu żadnego błędu z mojej strony. A potrafie się do nich przyznać, i robiłem to na filmweb'ie za każdym razem, kiedy taki błąd mi sie przytrafił. Szczerze mówiąc, to co napisała przeczytałem tak mniej-więcej przeskakując co drugą linijke. Nie spodziewałem sie, że może być tam cokolwiek ciekawego. Ale zaraz naprawie swój bład (ha!) i przeczytam jeszcze raz. Jeśli znajdę tam cokolwiek, co zmieni moje zdanie na jej temat, to za 5 minut pojawi się tu stosowny komentarz.

Zadowolony?

ocenił(a) serial na 10
Cris

Czyli nawet nie wiedząc co ona tam nabazgrała sądzisz że masz rację co do jej osoby??? Teraz to mnie totalnie zdziwiłeś. Nie dziwię się więc też czemu nie widzisz błędu ze swojej strony skoro nie przeczytałeś jej wyjaśnień... jak chcesz rozmawiać z ludźmi nie czytając ich wypowiedzi?

Skoro ważne jest dla Ciebie co ogląda i jak się do tego później ustosunkowuje na forum to tym bardziej nie powinieneś mieć do Rogue żadnych "ale". Trzeba mieć stalowe nerwy żeby toczyć z Tobą dyskusję naprawdę...

ocenił(a) serial na 10
Cris

Mniemam Cris, że nie znalazłeś nic ciekawego w moich poprzednich wypowiedziach, bo nic nie odpisałeś. A nuż bym Cię zaskoczyła?

Szkoda też nie widzisz swojego błędu i bezpodstawnych oskarżeń... bo skoro mówisz coś na mój temat to chociaż byś to oparł na jakichś moich wypowiedziach, a jakoś nie doczekałam się przytoczenia przez Ciebie tych moich błyskotliwych wywodów, po których to przeczytaniu masz odruch wymiotny. Podejrzewam, że takich po prostu nie znalazłeś. To, że spotykasz na forum PB dziewczynki zachwycone urodą Wenta, piszące tylko jaki to słodki on nie jest, to nie znaczy, że ja jestem jedną z nich. Nigdy tak nie pisałam. Ustosunkuj się trochę do tego co mówię (piszę) zamiast z góry oceniać.
Pokaż mi te moje głupie wypowiedzi, to przeskakiwanie z kwiatka na kwiatek, poprzyj to co o mnie mówisz konkretnymi przykładami i przede wszystkim to pokaż mi tą wypowiedź, w której to mówię, że nie znasz się na niczym, a Veronica Mars to beznadziejny serial! A jeśli nie chce Ci się tego robić to po co w ogóle zaczynasz dyskusję ze mną skoro nawet "nie jestem godna" tego żebyś czytał moje wypowiedzi.

Mia ma racje - w dzisiejszych czasach z nastolatek robi się tylko napalone seksualnie wariatki, które ogladaja jakis serial nie dla fajnej fabuły, tylko dla aktorów.

Może tym razem przeczytasz moją wypowiedź zamiast ją olewać, bo taka "rozmowa" do niczego nie prowadzi - ani do porozumienia ani nawet do kłótni.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Fluorescent

JA powiem tak weronika mars jest dlatego lepsza że się rozkręca z sezonu na sezon.Ciągle zaskakuje.A prison break ech 1 sezon niewoeim bardzo mi się podobał ale 2 jakoś mnie zaczoł nudzić z odcinka n odcinek coraz bardziezabardzo schematyczny się zrobił.Licze że 3 seozn który zaczne oglądać weroniki mars jak tylko cały się pojawi w sieci też będzie ciekawy.