Mogę prosić o streszczenie wczorajszego odcina(2 kwietnia) nie mogłam ogolądać go o 14, a teraz cos się stało z telewizorem i nawet powtórki nie mogę obejrzeć;(;(;(
Weronika przyjmuje pozornie prostą sprawę. Ktoś potrącił samochodem psa należącego do pewnej starszej osoby. W trakcie śledztwa Weronika dowiaduje się zaskakujących rzeczy. Prowadząc śledztwo Weronika popełnia kilka błędów. Kompromituje się też demonstrując, jak bardzo zależy jej na zapewnieniu pomocy nieudacznikowi oskarżonemu o włamanie do gabinetu dyrektora. Weronika nawet próbuje namówić Mac (Tina Majorino), aby poszła z pechowcem na bal absolwentów. Na koniec Jackie zaskakuje Weronikę prośbą o załatwienie pracy w kawiarni ,poza tym Keith malo nie zginal z reki Fitzpatricka :D ale to dlusza historia :D
Na stronie tvn jest bład, Vero nie chciała zapewnić pomocy nieudacznikwi, tylko chciala odzyskac "podsłuchiwacz" telefonów komórkwych dla Mac, a zwazywszy na to, ze dyektor zmienił zamki poprosiła o pomoc jego syna, który w zamian chciał iść z Mac na bal.