PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110214
6,5 33 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

Mam nadzieję, że część z was widziała już tę stronę ! Niesamowite easter eggi tam znalazłem :)

https://discoverwestworld.com/?forceus

Podczas rozmowy z zaprzyjaznionym hostem zapytałem go o lokalizację Hectora i Armistice...odpisał mi tak ( sorry, linkow i obrazkow nie moge wklejac )

"Hector and Armistice aren’t here, but it looks like they got somewhat…creative with the materials on this floor. Even you couldn’t have imagined such use for a horse skeleton."

Wiecie co to znaczy ? Że w drugim sezonie zobaczymy szkieletorowe koniki :) !

Wpisałem hasło Ford, w czacie z tym "botem" i odpisał mi:

"Ford invited the board to witness the unveiling of his new narrative for a reason; he believed they earned the right to be the first players.

Some know more about the game than others."

Na hasło bernard odpisał mi:

Bernard was created in Arnold’s image, but he’ll have to figure out what that means for his future.
Arnold was the one who made all of this possible. If only he could see us now…

jest tego duzo więcej, jesli kogos będą ciekawiły różne frazy, mogę w wątku je rozwinąć - siedzę od godziny i wyciągam różne rzeczy, jak schematy budynku Delos, filmik mówiący gdzie OBECNIE znajduje się ELSIE, głos Stubbsa itd... CHaotycznie to opisałem, ale to z podjarania tematem :)

ocenił(a) serial na 10
krissojkapn

Dodam, że w treści wielu maili i informacji wymienianych wewnątrz DELOS były wzmianki o śmiertlenych wypadkach wśród gości - co rozwiewa wątpliwości co do tego, czy Gość może zginąć z ręki drugiego gościa, bądź na własne życzenie.

Ciekawą rzeczą jest fakt, ze po spędzeniu maksymalnie 28 dni w Westworld, należy niezwłocznie poddać się dekompresji - czyli jednak park jest schowany w... głębokiej dziurze ? park to ta makieta ?

ocenił(a) serial na 7
krissojkapn

Na pewno jest gdzies schowany ze względów bezpieczeństwa. Nie raz było podkreślane, że żeby przesyłać kradzione dane, najpierw host, potem niby Tereska- weszli wysoko( w domyśle- gdzie mógł pojawić się zasięg zewnętrznych sieci).

ocenił(a) serial na 10
zarazzapomnelogin

No to pytanie gdzie fizycznie miesci sie park - wewnątrz góry, wewnątrz kompleksu ? hmm

ocenił(a) serial na 7
krissojkapn

Może to byc kompletnie sztuczny twór- jakaś stacja kosmiczna na przykład. Istnienie innych parków tematycznych w połączeniu z wielkością założenia sugeruje, że nawet słońce jest sztuczne( piętrowe ułożenie poziomów wydaje się najbardziej ergonomiczne, jedna stacja początkowa pociągu jadącego na zewnątrz).
A może i nie :)
Przyznaję, że ten aspekt jakoś nieszczególnie mnie zaprzątał. Z wywiadu z Joy i Nolanem pamiętam, że twierdzili, że pod koniec sezonu położenie parku będzie jasne. Dla uważnych odbiorców :)

ocenił(a) serial na 10
zarazzapomnelogin

Ja nie wychwyciłem nic wlasnie odnosnie polozenia :(

ocenił(a) serial na 7
krissojkapn

W 8 albo 9 odcinku kiedy Charlotta przychodzi do tego komicznego kolesia od narracji( kiedy ponury host je nogę)- w tle jest mapa Westorld :) okrągła więc niektórzy sie zastanwiali czy to nie cała planeta. I don't think so- po prostu platformy są okrągłe.

ocenił(a) serial na 10
zarazzapomnelogin

Ja przez chwilę myślałem, czy pociąg się magicznie nie miniaturyzuje i całość dzieje się na tej makiecie - jak szaleć to szaleć :P

I masz rację, tam na tej mapie chodzi o platformy

ocenił(a) serial na 7
krissojkapn

Jest tam jeszcze podana akcja filmu ;) Rok 2052.

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

Tak, dokladnie - troche mylący byl strój mlodego Forda, ale faktem było iż oni w Parku mieszkali ;)

W kodzie źródłowym strony są wymienione jeszcze Roman Empire World oraz Shogun World , czyli tak jak w pierwowzorze - ciekawe czy szogunat był miłym sygnałem dla starszych widzów, czy raczej hasłem, ze będą działy się rzeczy ;)

ocenił(a) serial na 9
WTTW_FILM

Kiedys pisalem ze akcja serialu moze sie dziac nie wiecej w przyszlosc jak 40-50 lat. Park jest albo sztuczna wyspa, albo sztucznym tworem orbitujacym w kosmosie. Sklaniam sie raczej do tego pierwszego.