Oglądając drugi sezon ciągle mam wrażenie ze ci najemnicy to totalni idioci i amatorzy.
W praktycznie każdej scenie popełniają błędy.
Wielka walka pod fortem.
Dlaczego schodzili falą na otwartym terenie? dlaczego się nie kryli.
Dlaczego nie ostrzelali z moździerzy (które zdaje się gdzieś tam się przewinęły) a potem dobić niedobitków z ciężkiej broni?
Wykorzystać większy zasięg nowoczesnej broni.
Ba dlaczego w ogóle głównie biegają na piechotę lub jeżdżą lekkimi łazikami ?
Gdyby mieli transporter opancerzony czy chociażby opancerzoną wersję humvee.
Mogli by tez użyć śmigłowca który mieli do atakowania z powietrza.
Dalej dlaczego nie mają czegoś jak duże drony? które mogą latać godzinami i mogły by dosłownie skanować cały teren parku.
Nie wspominając o tym ze mogły by być uzbrojone.
Dalej, w serialu było o tym ze hosty wysyłają jakieś sygnały, swoją drogą powinny mieć coś jak GPS czy jakieś inne namierzanie, i wtedy najemnicy mogli by dokładnie wiedzieć gdzie są hosty.
I na koniec bronie.
Rozumiem ze P90 i bullpup-owe pompki wyglądają fajnie ale ani to nowoczesne ani sensowne.
Szczerze to w serialu nie potrafią się zdecydować jak bardzo wytrzymałe są hosty czy tak jak ludzie czy bardziej?
Ale jednak używanie broni albo na mały kaliber albo nie samopowtarzalnej jest po prostu głupie.
Dlaczego nie mają głupich AR-15?
No i w ogóle ich wyposażenie jest bardzo nienowoczesne nie wspominając w ogóle o tym ze serial dzieje się co najmniej 30 lat w przyszłości.
Ten serial jeśli idzie o sceny akcji jest efekciarski, brutalny, powiedziałbym, że prawie 'campowy'..Taka konwencja..samuraje chlastają się z kowbojami, a wojacy wesoło szturmują na pałę z karabinkami, trup ściele się gęsto.. Podobnie krwawe strzelaniny w ciemnych, sterylnych zaułkach centrum zarządzania zalatują kalkami z horrorów i thrillerów si-fi.
Patrzę na to z przymrużeniem oka, chodź serial stanowi dla mnie dziwaczne połączenie nieco zbyt nadętego filozofowania, z beztroską jatką.
Szkoda, że tak zmarnowano potencjał pierwszego sezonu. Drugi sezon to szczyt wszystkie i spiętrzenie się różnego rodzaju głupot.
Ci najemnicy atakowali jakby mogli po wszystkim dostać respawna.
No trochę to tak wyglądało :P
Jakby w ogóle nie mieli instynktu żeby się schować.
Jeszcze w scenie z fortem mnie zastanawiało. Skoro Hosty mają materiały wybuchowe to jak zapewniano bezpieczeństwo gości?
A było kiedyś w serialu wyjaśnienie dlaczego amunicja, którą wcześniej strzelały hosty defragmentowała się przy trafieniu w człowieka, a teraz jest jak najbardziej śmiertelna?
To niedorzeczne! xD A w ogóle trzeba również dodać, że zdolność Maeve do wpływania telepatycznie na hosty też jest bardzo, ale to bardzo głupia.
To nie jest telepatycznie, tylko po prostu bezprzewodowo przez sieć. Ichniejsze wifi dla hostów.
Dokładnie, najgłupsze jest w tym ze pracownicy parku się strasznie dziwili. Jakby te ich tablety nie łączyły się bezprzewodowo i bez głosowo.
Ja rozumiem że się dziwią, ale bardziej mi chodziło że to było pokazane jakby nie meli pojęcia co to może być i jakby to była magia ;)
Ja odebrałem to jak zwykłe zdziwienie, że absolutnie nie powinna mieć takich możliwości.
Też zadaję sobie to pytanie. Zachowanie najemników idiotyczne, że nie można tego spokojnie oglądać. Powinni użyć jakiegoś ciężkiego sprzętu, dokonać ataku z powietrza i wtedy sprawa byłaby szybko zakończona. Dodatkowo te hosty jakoś dziwnie stały się od razu lepiej wyszkolone od najemników i sieką ich gdzie chcą i jak chcą. Powoli co raz gorzej odbieram ten serial. Po prostu nie trawię głupoty i nielogiczności.
To prawda ze serial stał się kretyńską sieczką a jego targetem nastolatki jarajace sie pojedynkami samurajów z kowbojami, ale zarzucanie nielogiczności filmom s-f nie ma sensu, bo tutaj i tak zaden film nie przebija gwiezdnych wojen, więc po prostu tak jest, tylko raz mniej raz bardziej
Po pierwsze gwiezdne wojny to nie jest SF, to że coś jest w kosmosie nie oznacza że nie jest to fantasy.
Po drugie chodzi o spójność świata i jak bardzo można w niego uwierzyć. Stare GW są wewnętrznie spójne.
Brak ciężkiego sprzętu można jakoś wytłumaczyć tym że chcieli to zachować w tajemnicy, ale bez problemu mogli by mieć opancerzone Humvee czy użyć do ataków z powietrza śmigłowca który mieli.