Witam,
Nie chcę pisać czy serial jest dobry czy zły, a skupić się na drobnych szczegółach. Mam poważny problem z bronią w tym serialu, a dokładniej w pierwszym odcinku mamy pokaz wymiany ognia pomiędzy hostem i człowiekiem. Wynik host do remontu, a u człowieka kule znikają na ubraniu przy kontakcie. Rozumiem, że na podobnej zasadzie robi się efekty specjalne w filmach i może host mają zaszyte ładunki pod skórą i wybuchają dając efekt postrzału ale jak wytłumaczyć ostatni odcinek gdzie strzały hostów zabijaj ludzi? Inteligentne kule raczej nierealne, inny skład amonicji też odpada bo niby gdzie?
Problem w tym iż host burdel-mamy wyciąg ze swojego ciała prawdziwą kule już wcześniej. Czyli od samego początku kule są prawdziwe ale nie ranią ludzi.
Ja myślę, że to jest po prostu tak, że wszystkie pistolety w parku mają naboje, które mogą przebić tylko ciało hosta (pewnie hosty mają ciała mniej trwałe od ludzkich). Gdy trafią w ludzkie ciało to nie przebiją go, ale człowiek poczuje uderzenie, które może nawet zwalić go z nóg (tak jak Billy strzelał do Williama w ostatnim odcinku, ratując Dolores). Pod koniec otrzymali prawdziwą broń z prawdziwymi nabojami, takimi jak w zewnętrznym świecie.