PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110214
6,5 33 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

Witam,
Nie chcę pisać czy serial jest dobry czy zły, a skupić się na drobnych szczegółach. Mam poważny problem z bronią w tym serialu, a dokładniej w pierwszym odcinku mamy pokaz wymiany ognia pomiędzy hostem i człowiekiem. Wynik host do remontu, a u człowieka kule znikają na ubraniu przy kontakcie. Rozumiem, że na podobnej zasadzie robi się efekty specjalne w filmach i może host mają zaszyte ładunki pod skórą i wybuchają dając efekt postrzału ale jak wytłumaczyć ostatni odcinek gdzie strzały hostów zabijaj ludzi? Inteligentne kule raczej nierealne, inny skład amonicji też odpada bo niby gdzie?

ocenił(a) serial na 9
Marcin_Kanczkowski

Pewnie po prostu Ford dał im prawdziwą broń.

dirt16

Problem w tym iż host burdel-mamy wyciąg ze swojego ciała prawdziwą kule już wcześniej. Czyli od samego początku kule są prawdziwe ale nie ranią ludzi.

ocenił(a) serial na 9
Marcin_Kanczkowski

Ja myślę, że to jest po prostu tak, że wszystkie pistolety w parku mają naboje, które mogą przebić tylko ciało hosta (pewnie hosty mają ciała mniej trwałe od ludzkich). Gdy trafią w ludzkie ciało to nie przebiją go, ale człowiek poczuje uderzenie, które może nawet zwalić go z nóg (tak jak Billy strzelał do Williama w ostatnim odcinku, ratując Dolores). Pod koniec otrzymali prawdziwą broń z prawdziwymi nabojami, takimi jak w zewnętrznym świecie.

dirt16

Niestety tutaj rodzi się kolejny problem, ponieważ hosty muszą mieć skórę zbliżoną do ludzkiej inaczej w trakcie "obcowania" z klientami by rozrywała się im skóra. Ogólnie naboje są dostarczane do parku przez obsługę i żadna firma by nie ryzykowała pozwu od rannego gościa lub rodziny zabitego.