PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110214
6,5 33 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

to czy ludzie zachowywaliby się tam tak samo jak w serialu? Czy jedynymi ciekawymi zajęciami byłyby gwałty i zabijanie hostów? Gdybym trafiła do takiego miejsca takie zachowania nawet by mi do głowy nie przyszły. Wolałabym przeżyć jakąś inną ciekawą przygodę. Nie dałabym rady zabić hosta, nie tylko dlatego że wygląda jak człowiek, ale też dlatego że on myśli że jest człowiekiem a to duża różnica. Oglądając ten serial zaczęłam się zastanawiać właśnie nad tym co by było gdyby i trochę się zdołowalam. Dobrze, że nie dożyję czasów, kiedy powstanie takiego parku będzie możliwe, bo moja wiara w ludzi pewnie by upadła ;)

ocenił(a) serial na 8
DoomedMistress

Każdy kto grał w gry RPG przyzna racje serialowi. Przez większość czasu przezywało się przygody, ale czasem chyba każdemu przyszło zapisać sobie grę, i spróbować wybić wszystkich mieszkańców, lub jak się przeszło grę jako bohater to potem spróbować przejść jako złoczyńca.

ocenił(a) serial na 6
aderjan

Dziękuję za odpowiedź. Racja, też tak robiłam w grach, ale to trochę co innego. Westworld daje zbyt duże poczucie realności. Dla porównania: gdyby mój facet trafił do takiego miejsca i poszedłby do łóżka z hostem uznałabym to za zdradę (w końcu to prawie jak człowiek), ale np. w pójściu do burdelu w "Wiedźminie" nie widzę nic złego :D
Swoją drogą ciekawe czy kiedyś technika pójdzie aż tak mocno do przodu, że człowiek będzie mógł poczuć się jakby był ciałem "w grze", zawsze o czymś takim marzyłam. Podobny motyw był w jednym odcinku Black Mirror, ale to nie skończyło się zbyt dobrze dla głównego bohatera ;)