Po szybkim guglaniu okazuje się że tytułem odcinka jest nazwa zasady sprawiedliwości według której cierpią dusze w piekle. A dokładnie - kara odpowiada sposobowi w jaki dusza zgrzeszyła, np. dusze tych którzy zgrzeszyli pożądliwością cierpią wiecznie targane przez huragan.
Być może Westworld został pomyślany jako piekło a historie które "przeżywają" hosty jako forma kary wg zasady contrapasso? Jeśli tak jest ciekawe czym "zgrzeszyła" Dolores?
albo jest to jedna z możliwych interpretacji, film dość otwarcie do tego podchodzi. Tak przy okazji, czy aby poprzednie tytuły odcinków pasowały jakoś wybitnie do jednej przewodniej myśli danej części? też się nad tym zastanawiałem ale chyba wcale nie chcą niczego sugerować jakoś mocno
Tytuły są rzeczywiście dość enigmatyczne. Odcinek 4 "Stray" pokazał nam dwa "zabłąkane" hosty - pierwszym był drwal a drugim Dolores choć rzeczywiście nie oddało to istoty pokazanej historii. Tytuły są jednak intrygujące, dla mnie najbardziej tytuł ostatniego odcinka - "Bicameral mind".