PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110214
6,5 33 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

Tożsamość Bernarda

użytkownik usunięty

SPOILER!

Jedna rzecz po obejrzeniu serialu ogromnie mnie nurtuje, być może coś mi umknęło. Jakim cudem pracownicy Westworld, jak Felix, czy Theresa nie znali prawdziwej natury Bernarda? Park Westworld, jak wynika z serialu był szeroko znanym na świecie miejscem rozrywki, zjawiskiem przełomowym z naukowego punktu widzenia, zakładam że był znacznie większym fenomenem, niż współczesne Facebooki, Microsofty, czy Apple razem wzięte. Z tego, co zrozumiałem, nie było żadną tajemnicą, że park miał dwóch twórców, Roberta Forda, oraz Arnolda Webera. Nieznajomość wizerunku Arnolda przez pracowników Westworld jest w tym przypadku dla mnie kuriozalna. To jak pracować dla Facebooka i nie kojarzyć Marka Zuckerberga, lub nigdy nie słyszeć o Billu Gatesie, pracując w Microsofcie. Jakim cudem zatem gość o aparycji Arnolda, symulujący wszelkie mankamenty osobowości Arnolda, a mimo to nazywany Bernardem, uchodzi w oczach pracowników za rzeczywistą osobę?

Jedynym wyjaśnieniem byłoby, gdyby incydent z zabójstwem Arnolda, który to miał miejsce przed oficjalnym otwarciem parku, spowodował zatajenie postaci Arnolda, oraz jego zasług dla parku. Byłoby to jednak bardzo trudne do wykonania - Robert i Arnold musieliby być jedynymi twórcami tego ogromnego przedsięwzięcia. Jakim cudem Robert zataił tożsamość swojego partnera, który zdążył już współpracować z wieloma ludźmi podczas budowy Westworld? Być może coś mi jednak umknęło, co o tym myślicie?

ocenił(a) serial na 8

W 3 odcinku Robert mówi Bernardowi, że po wypadku, wspólnicy usunęli Arnolda z dokumentacji.

użytkownik usunięty
dkf

Damn, przeoczyłem to, dzięki!