PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110214
6,5 33 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

https://www.youtube.com/watch?v=phFM3V_dors

Cieszcie swe oczy i wracajcie tu prędko, trzeba rozpocząć sezon 2 rozkmin filmwebowych ;) Co my tu paczymy ?

Wkurzona Dolores polująca z Teddym, tylko na kogo?
Rozterki wewnętrzne Bernarda - ciąg dalszy, ta scena przy martwym tygrysie?
Rzeźnia w centrali, Meave! z Sizemorem? też mi dobrana parka.
Kto jechał w aucie z Bernardem?
Kto wisiał na drzewie sięgając po gnata ?

No i nie mogło zabraknąć bezcennego uśmieszka MiBa ( zaczniemy nazywać go William ? ;) )

AHhh exciting times ! Jak ktoś dorwie info o bardziej dokładnej dacie premiery to wołać ;) No i ciekaw jestem czy wróci Hopkins ( stawiam, że nie ).

Kto z Was, ze starej kadry jeszcze czuwa i wraca na rozkminy do 2 sezonu? Kto z nowych się w międzyczasie pojawił i prześledził nasze burzliwe wątki z epizodów 1 sezonu? ;)

ocenił(a) serial na 9
Dehzz

Czesc, witam :)
Dolores i Teddy strzelaja do gosci? Ostrymi nabojami. Bunt totalny.
Bernard widzi martwego tygrysa, mozliwe ze prawdziwego tygrysa. W Ameryce Polnocnej tygrysy nie wystepuja, wiec powraca pytanie gdzie jest umiejscowiony park.
Meave raczej nie jest w spolce z Sizemorem, ona ma bron , on nie. Mozliwe ze jest jej do czewgos potrzebny. I mozliwe ze pozniej w nim dokona sie jaks przemiana ( na lepsze osobe)
W aucie jechala ochrona parku ( tak mysle) Jakas akcja, wydaje sie ze park jest niezwykle ciezko opuscic. Ochrona przez jakis czas stracila kontrole nad wydarzeniami ale pozniej juz zaczyna wszystko ogarniac.
Na drzewie pewnie wisial Teddy ;)
I MiB, no ten to jest do szpiku kosci zly ( w swiecie Westworld) i takim pozostanie. Zanim umrze chce sie jeszcze pobawic, mysle ze w chosie ktory zapanowal swietnie sie odnajdzie.

Aretus

Noo, kopę lat !;)
Fakt, tygrys nie pasuje, może to kraina samurajów? bengalskie bydle jakieś czy coś :)
Właśnie, ta ochrona, czy to był Stubbs? ten co nam zaginął pod koniec S01?
Haha no tak Teddy ciągle gdzieś wisi i umiera, racja.

Trza przyznać, pocięty Mib jest konkretnie, wygląda jakby sam labirynt wycieli mu na twarzy lol, ciekawe jak on sie w tym buncie odnajdzie. Kogo będzie wycinał. 1 4 all ? Znając go pewnie najchętniej tak ;)

ocenił(a) serial na 9
Dehzz

Mysle ze MiB bedzie jechal rowno i ludzi i androidy. Chociaz jakim cudem on zyje w ogole? Mozliwe jest tez jacys bohaterowie - ludzie - beda zamienieni na sztucznych. Mozliwe ze role sie odwroca, to androidy beda sie zabawiac z goscmi i ich zabija. Ale gdyby tak bylo, to sadze ze tylko na poczatku sezonu, w pierwszych odcinkach. Pozniiej juz sytuacja w parku zostanie opanowana. Tylko kto wtedy bedzie prawdziwy?
Hopkins pewnie wroci na jakis krotki goscinny wystep.

Aretus

Albo będą z nim juz tylko retrospekcje, aktor inny, łeb CGI i gotowe ;)

ocenił(a) serial na 9
Aretus

"Chociaz jakim cudem on zyje w ogole?"

Przecież nie zginął. Dostał strzał w rękę, mógł uciec i opatrzyć ranę.

dirt16

albo od razu zjednać ze sobą dzikusów i stanąć na ich czele ;)

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Zgadza sie. Mogl uciec.

Dehzz

Wreszcie zawitałem :P
Trailer w sumie mało co zdradza - sprytnie, i dobrze (zresztą na prawdziwy przyjdzie pewnie poczekać skoro wiemy jedynie, że w 2018 r. sezon 2 będzie mieć premierę). Na moje scena z Dolores i Teddym będzie jedną z pierwszych, kiedy dobijają ludzi, którzy przyjechali świętować (zarząd z finału s1). Podobnie jak scena z Maeve i jej, pewnie, kolejnym przydupasem, którego sobie ogarnie, padło na Sizemore'a :D W aucie z Bernardem pewnie jechali strażnicy parku (chyba już takie fury były pokazane w s1?) aby ogarnąć chaos (nikt z 'żywych' nie wie, że Benek to robot). A Benek i tygrys.. śmiało można założyć, że dalej będzie miał rozkminy nad swoją egzystencją, czym jest życie, blabla :P Ogólnie nie zdziwiłbym się, jeśli sceny w tym pierwszym trailerze pochodzą tylko z pilota s2 :)
Ja chyba będę pisał MiB, :D chociaż Williama nie wykluczam bo w sumie wyszło szydło z worka (ponoć aktor od młodego Williama nie wraca więc pozostaje Ed).

matiiii

A to kij, po co zmieniać dobre stare nawyki ;) Mib, Edek, Ed, tak bylo dobrze.
Pewnie masz rację, w s1 w trailerach pokazywali sceny z późniejszych epizodow dopiero pod sam koniec, 2-3 odcinki od finału, co nie ?

Możemy się tu jedynie pobawic w zbieranie tajemnic jakie przeszły na nowy sezon itp, np. czy pokażą czlowieka, ktory sie drukował na scenie zabójstwa Tereski? Czy Hopkins się pokaże? Czy był czlowiekiem czy robotem? ...
no i ciekaw jestem tej daty premiery, czy będzie tak jak marzyłem , I kwartał 2018 czy polecą w kulki...

Dehzz

A, właśnie, miałem pisać na temat Hopkinsa którego wspomniałeś, że zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że drukowany człowiek to np. wersja jego samego albo okaże się, że i on był robotem (w sensie: możliwości jest wiele, zgadywać nie będę ale jeśli miałbym postawić na występ Hopkinsa to właśnie w wersji robota - retrospekcji nie liczę choć to zawsze coś).

1 sezon miał premierę w październiku, nie zdziwiłbym się, gdyby w tej kwestii nic się nie zmieniło.. chociaż ramówka GoTa się zmieniła: najpierw był kwiecień/maj/czerwiec, a teraz mniej odcinków i sezon wakacyjny (teoretycznie więc istnieje CIEŃ szansy, że WW zastąpiłoby ramówkę wiosenną GoT). Ale skubańcy w ogóle nic nie gadają co gdzie kiedy - mam wrażenie, że '2018' w owym trailerze wynika z faktu, że.. sami nie wiedzą, kiedy skończą i stąd brak konkretnej daty premiery (jak to czasami bywa w trailerach z filmami). Ameryki nie odkryłem no ale..

matiiii

niee no jesień to być nie może, ja rozumiem rok po roku ale nie po dwóch, bez jaj , to by jakaś masakra była, internet by ich zjadł

Dehzz

A pamiętasz, że na początku była mowa o dwóch latach? Strasznie długie czekanie i w ogóle dziwne posunięcie, skoro oglądalność była wysoka ale cóż zrobić.. na jakość trzeba poczekać :D

matiiii

no byla mowa że 2018 ,ktoś to przerobił na "dwa lata" lecz tak naprawdę skoro s1 kończył się pod koniec 2016, to "2018" może oznaczać rok i 2-3 miesiące. Dla mnie szklanka jest w połowie pełna, nie ma co zapeszać ;)

ocenił(a) serial na 6
Dehzz

Kiedy rusza drugi sezon?

aronn

2018 :) więc może to być styczeń, może kwiecień, może wrzesień... na razie nie wiadomo.

Dehzz

Wiosna 2018