PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110208
6,5 33 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

Czekałam na emisję 1 odcinka wiele miesięcy. Trailer zapowiadał nam mocne kino. Tak jak to bywa w przypadku HBO, średni obrazek zaprawiony w najlepszą, najdroższą ramkę. Piękne zdjęcia, świetne kostiumy, bystra edycja, ale scenariusz...? Miało być intrygująco i brutalnie. Czy udało się? Myślę, że nie do końca. Wszystkie powyższe zdania możemy doprowadzić do jednego krótkiego stwierdzenia, ograniczonego do 1 słowa: PRZEKOMBINOWANE.

ocenił(a) serial na 8
Demicod

Może warto poczekać na kilka następnych odcinków aż ruszą z fabułą? To był typowy odcinek pilotażowy który miał nas wprowadzić w ten skomplikowany świat.

ocenił(a) serial na 7
marcinfw

podbijam, jak mozna oceniać serial po obejrzeniu 1 odcinka? -.-'

ocenił(a) serial na 4
SaiRIthy

Gdzie oceniła cały serial? Oceniła 1 odcinek do czego miała prawo. Skończ te swoje płaczki bo to się nudne robi nie chcesz nie oceniaj czekaj na koniec sezonu, ale nikomu nie będziesz mówić co, jak i kiedy ma oceniać

ocenił(a) serial na 7
mike__25

czy dziewczynie zabroniłam? Jedynie mnie to bardzo zdziwiło, a Ty się nie frustruj i wrzuć na luz bo Ci żyłka pęknie

ocenił(a) serial na 7
Demicod

Nie było brutalnie? Nie było intrygująco? Ale za to było... przekombinowane? Co za nonsensy. Pomijając już to, że wcale nie było przekombinowane, było brutalne i intrygujące.

użytkownik usunięty
Demicod

Nie czekałam, nie zaczytywałam się w spoilerach... Przed emisją widziałam tylko wzmianki, że produkcja jest opóźniona.
Po emisji pierwszego odcinka przede wszystkim zachwyciły mnie plenery. Podoba mi się też na razie zarysowany kontrast pomiędzy harmonią/ładem/porządkiem "parku rozrywki", a mrokiem jego kulisów.
Intryguje mnie postać grana przez Harrisa w tym sensie, że zastanawiam się co jego bohater robi w życiu codziennym i dlaczego w swej rzeczywistości nie jest w stanie zaspokoić swoich potrzeb, skoro od tylu lat korzysta z tej rozrywki.
Z oceną fabuły, kwestii brutalności i intrygi wstrzymałabym się do kolejnych odcinków. Będzie co ma być :)

ocenił(a) serial na 8
Demicod

dokładnie. też mam takie odczucia. czekanie czekanie i................................. ale (no właśnie ale) wg mnie trzeba zobaczyć co będzie dalej - może po 3-4 odcinku będziemy mieć lepszy obraz tego co tu się dzieje i ocena skoczy na wyższy level;)

ocenił(a) serial na 8
Demicod

"ale scenariusz...? Miało być intrygująco i brutalnie. Czy udało się? Myślę, że nie do końca." i piszesz to po 1 odc? :o jeszcze w dodatku takim, w którym zostały nakreślone już ciekawie zapowiadające się wątki. Po obejrzeniu 1 odc ma się już wrażenie, że świat serialu jest sporą, skomplikowaną machiną i to powinno cieszyć. Moim zdaniem pierwszy odcinek zaintrygował niesamowicie i to bardzo wieloma schematami - samym światem stworzonym w serialu, hostami, twórcami, akcją gdy tatko znajduje zdjęcie, sceny z muchami. Do tego jak dowiedzieliśmy się w rozmowie między programistą, a babką, która nad wszystkim czuwa - dla każdego ten park jest czymś innym, dla zwiedzających to jedno, dla ludzi, którzy włożyli w to kasę coś innego, a dla właścicieli najwyraźniej jeszcze coś zupełnie innego, o czym w przyszłości pewnie się dowiemy. Do tego postać mężczyzny w czerni - czego on poszukuje? jaki ma plan? kim jest na co dzień gdy nie siedzi w westworld? cholera, toć jeśli chodzi o bycie intrygującym to pierwszy odcinek obronił się naprawdę z przytupem. Brutalność pewnie jeszcze się pojawi, nie martw się ;) odstrzelenie mordy jednemu z bandziorów było przecież cudowną scenką ;)

ocenił(a) serial na 7
prowned

Wszystko z wami w porządku? Tyle szumu, bo MOIM zdaniem pierwszy odcinek nie był intrygujący? Takie właśnie odniosłam wrażenie. Cieszę się, że wasze było inne, bo mam zamiar oglądać serial dalej. Napisałam o tym, co ujrzałam, co odczułam, więc nie będę pisać jakie będą następne odcinki, gdy mam tylko jeden za sobą. A co do oceniania, przecież do cholery żadnej oceny nie wystawiłam, poczekam z tym do końca sezonu.

Demicod

Nie przejmowałabym się tym szumem. Jest taka kategoria ludzi którzy burzą się jeśli cała inni nie podzielają ich opinii. Posiadać inne zdanie w ich mniemaniu to jakaś potwarz.
Uwielbiam tajemniczość gry Hopkinsa, jest też klimat. W serialu jedno mi się nie podoba - mam wrażenie że będzie przewidywalny, że to już wszystko było i tak bardzo silili się na złożony i głęboki scenariusz, że wpadli w szablony. To wszystko już było: bunt maszyn które stają się bardziej ludzkie od twórców, doktorek który to wszystko prowokuje, dramat świeżo brzebudzonej świadomości (Dolores?). Androidy zaczną zabijać ludzi, w zarządzie pojawi się panika. Część zarządu, twórców okaże się androidami. Główny "wilan" będzie dobrym gościem z misją obudzenia reszty. Mam nadzieję że się mylę. Pierwszy trochę słabo ale dam mu szansę.