PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110212
6,5 33 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

Witam. Tak czytam nowsze komentarze wasze i często przewija się motyw 2 linii czasowych.
Moglibyście powiedzieć o co z tym chodzi/podlinkować jakąś wypowiedź?
Bo kompletnie nie czaje motywu - jaka druga linia czasowa?

Wizzardius

Dolores z Williamem podróżuje jakoby w przeszłości, ok 30 lat temu. Przeplatają się sceny z Dolores z teraźniejszości gdy ma przebłyski starych wspomnień. W teraźniejszości William stał się Edem Harrisem i odbywa tę samą podróż do labiryntu z Teddym, którą odbywał 30 lat temu z Dolores. Jest tyle samo argumentów za ile przeciw, musiałbyś przeczytać wszystkie nasze wątki o tytułach jak numer odcinka ( bodaj w S01E03 zaczęła się grubsza dyskusja ).

Dehzz

Jest też inna teoria że Loran to Ed Harris, ale raczej mniej prawdopodobna niż ta którą opisałeś.

Anakin_Skywalker

Wiem, wiem, sam z nią wyskoczylem kiedyś tam. Ciekawe jak to jest

ocenił(a) serial na 7
Wizzardius

Fajny pomysł, ale zdaje się jeżeli William (młody) zwiedzałby Westworld na początku jego istnienia (czyli powiedzmy 30 lat temu), to roboty nie byłyby tak doskonałe. Z kolei za tą teorią przemawia m.in. archiwalne logo Westworld gdy oprowadza go blond host (na samym początku) i kilka zbiegów okoliczności.

Halucynka

W 8 odcinku Men in Black spotyka laskę, która witała Williama na początku przygody. Mówi, że rozumie iż Ford nie zmarnował by takiej buźki. Silne wskazanie na teorie William=MiB.

ocenił(a) serial na 9
rypley

Wedlug mnie to zadne wskazanie. Ta dziewczyna jest kiedy wita William, i kiedy pokazane sa retrospekcje z pierwszych lat patrku i kiedy MiB ja spotyka. Ford nie zmarnowal ladnej buzki, caly czas utrzymuje androida zmieniajc mu tylko role. Lub kopjuje ta ladna buzke tworzac kilka egzemplarzy w roznych rolach.

ocenił(a) serial na 8
Aretus

Czyli według ciebie ta teoria jest nieprawdziwa? Bo w dalszej części swojej wypowiedzi ją potwierdzasz. :D

Poza tym co było już napisane dodam, że William i Ed Harris mają identyczny nóż, a w historii Williama i Dolores, oraz Eda Harrisa i Teddy'ego pojawia się ten sam host, czyli Lawrence. Na 100% jest więcej niż jedna linia czasowa. No chyba, że twócy nas tylko trollują.

ocenił(a) serial na 9
McGyverPL

Faktycznie , mozna to tak zrozumiec. Jednak Chodzilo mi o to ze moze byc kilka wersji tej dziewczyny - hosta. Jedna z poczatkow,( jak widzielismy w retrospekcjach) ale pozniej moga byc kilka klonow w jednym czasie., w roznych rolach ( Ford nie zmarnowal tej buzki , jak to stwierdzil MiB)