Witam. Tak czytam nowsze komentarze wasze i często przewija się motyw 2 linii czasowych.
Moglibyście powiedzieć o co z tym chodzi/podlinkować jakąś wypowiedź?
Bo kompletnie nie czaje motywu - jaka druga linia czasowa?
Dolores z Williamem podróżuje jakoby w przeszłości, ok 30 lat temu. Przeplatają się sceny z Dolores z teraźniejszości gdy ma przebłyski starych wspomnień. W teraźniejszości William stał się Edem Harrisem i odbywa tę samą podróż do labiryntu z Teddym, którą odbywał 30 lat temu z Dolores. Jest tyle samo argumentów za ile przeciw, musiałbyś przeczytać wszystkie nasze wątki o tytułach jak numer odcinka ( bodaj w S01E03 zaczęła się grubsza dyskusja ).
Fajny pomysł, ale zdaje się jeżeli William (młody) zwiedzałby Westworld na początku jego istnienia (czyli powiedzmy 30 lat temu), to roboty nie byłyby tak doskonałe. Z kolei za tą teorią przemawia m.in. archiwalne logo Westworld gdy oprowadza go blond host (na samym początku) i kilka zbiegów okoliczności.
W 8 odcinku Men in Black spotyka laskę, która witała Williama na początku przygody. Mówi, że rozumie iż Ford nie zmarnował by takiej buźki. Silne wskazanie na teorie William=MiB.
Wedlug mnie to zadne wskazanie. Ta dziewczyna jest kiedy wita William, i kiedy pokazane sa retrospekcje z pierwszych lat patrku i kiedy MiB ja spotyka. Ford nie zmarnowal ladnej buzki, caly czas utrzymuje androida zmieniajc mu tylko role. Lub kopjuje ta ladna buzke tworzac kilka egzemplarzy w roznych rolach.
Czyli według ciebie ta teoria jest nieprawdziwa? Bo w dalszej części swojej wypowiedzi ją potwierdzasz. :D
Poza tym co było już napisane dodam, że William i Ed Harris mają identyczny nóż, a w historii Williama i Dolores, oraz Eda Harrisa i Teddy'ego pojawia się ten sam host, czyli Lawrence. Na 100% jest więcej niż jedna linia czasowa. No chyba, że twócy nas tylko trollują.
Faktycznie , mozna to tak zrozumiec. Jednak Chodzilo mi o to ze moze byc kilka wersji tej dziewczyny - hosta. Jedna z poczatkow,( jak widzielismy w retrospekcjach) ale pozniej moga byc kilka klonow w jednym czasie., w roznych rolach ( Ford nie zmarnowal tej buzki , jak to stwierdzil MiB)