PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110212
6,5 33 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

ujęła mnie piękna scena z odcinka 6, gdzie Ted wyrzyna za pomocą automatu na korbkę cały oddział żołnierzy i pomimo że pruje bez opamiętania, nie ginie żaden... koń. Lufa czerwona, taśma z pociskami powinna się już skończyć kilka sekund temu, ale co tam co tam to amerykański obraz, a żaden koń nie pada pod pociskiem. Ładne.
Ale pewnie się mylę co do intencji twórców, to pewnie z oszczędności :-)
A serial warty obejrzenia, mnie porwał rozmachem, pomysłem, drugim dnem. Nawet nie wiedziałem, że w pierwowzorze maczał palce Michael Critchon.
Polecam.

ocenił(a) serial na 8
ro48

i muzyka, świetna, przez chwilę podejrzewałem Michael'a Nyman'a. Okazuje się jednak że nie, kompozytorem jest Ramin Djawadi, którego słyszałem już wcześniej w moich ulubionych filmach, choćby w Equilibrium czy Mr. Brooks, ale w których nie ujął mnie tak mocno jak Westworld żeby sprawdzić jego nazwisko. Teraz zapamiętam :-)

ocenił(a) serial na 9
ro48

A nie wziales pod uwage tego ze koniom mialo sie nic nie stac w trakcie tej mlocki?

ocenił(a) serial na 8
Aretus

wziąłem... ale jestem niedowiarek ;-)

ro48

Tam nie było tasmy z pociskami, tylko magazynek z nabojami (taki przyczepiany od góry).

ro48

A tak, akcja w stylu szwajceneger w Commando lub 007 z nieskończonym magazynkiem :) a przynajmniej na pierwszy rzut oka. Nie mogę znaleźć danych tech na necie ale na oko ile tam mogło wejść naboi ? 100 ? Praktyczna szybkostrzelność to ok 200/min, więc po 30 sekundach powinien być out. I w sumie z zegarkiem w ręku z pół minuty walił co nie?
Może nie było to wcale takie przegięcie.