PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110214
6,5 33 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

rozczarowanie

ocenił(a) serial na 6

Niestety,nie podzielam większości tych "ochów" i"achów"

Naprawdę lubię i dobry western i fantastykę.
Tutaj mamy obie te rzeczy i dodając Hopkinsa i Harrisa powinno być fantastycznie.No i było.....tak gdzieś do 4-go odcinka.Później niestety "kombinacje alpejskie",które mi nie pasowały,a od mieszania chronologią zdarzeń,może się zakręcić w głowie.I nie chodzi o to ,że się nie chce myśleć,tylko o celową zawiłość,która mnie irytuje.Mam wrażenie,że scenarzysta wziął początek i koniec,a środek tak wymieszał,że chyba sam się już w tym nie połapał.
Oczywiście nie wiem jak wyglądał pierwowzór,ale podejrzewał,że był bardziej logiczny.
Zawiłość to cecha naszych czasów,a wiadomo,idzie się za modą.Teraz nawet trudno kupić normalne dżinsy,co sklep to dziury......

ocenił(a) serial na 7
Corrolek

Em, ja tam nie uważam że coś było pomieszane. Daj mi jakiś przykład pomieszanego wątku. Co do oryginału, też nie widziałem ale to chyba tylko film na motywach a nie nowy przekład, ale nie wiem.

ocenił(a) serial na 6
WTTW_FILM

Uwaga Spojler!

Najbardziej pokręcony wątek to to że oglądamy scenki:Dolores vs darkman(Ed Harris),Dolores and Teddy-tocząca się puszka.....

Po jakimś czasie wkracza do akcji William,zaintrygowany parkiem zakochuje się w Dolores.Niejako akcja pokazana równocześnie pokazuje darkmana,który szuka środka labiryntu,jak rozpierdziela wszystko co się rusza.Na końcu okazuje się,że ukochany Dolores jest jej największym prześladowcą,a akcja działa się w różnych czasach. ech tam

ocenił(a) serial na 7
Corrolek

W tym wątku nie było nic nielogicznego, po prostu zwrot akcji.

Corrolek

nie widzę w tym nic nielogiczne a świetny zwrot akcji (dla szczęściarzy którzy wcześniej gdzieś przypadkiem nie przeczytało o tej teorii) i świetny montaż. W filmie pojawiały się pojedyncze wskazówki na to że akcja dzieje się w innych czasach jak inne loga westworld w jednym i drugim czasie. Moim zdaniem właśnie od 4 odcinka zaczęło robić się ciekawie a od momentu gdy dowiadujemy się prawdy o Bernardzie - z tym odcinkiem oglądałem już z tygodnia na tydzień w dniu premiery.

ocenił(a) serial na 6
kuba1235

Gdybym nie czytał tych wszystkich zachwytów przed obejrzeniem to może nie oczekiwalbym tak wiele.
No cóż . każdy widać oczekuje czegoś innego po danej pozycji.
No ale nie jesteśmy zerojedynkowi dlatego też prawie każdy film ma oceny niskie i wysokie.Ja nie lubię ukrytych retrospekcji