potem dramat.I nie chodzi tu o efekty tylko o brak klimatu z gry czy ,opowiadań
klimat jest, ale właśnie przez brak efektów, błędy w stylu walki, większość go nie zauważa. Trzeba docenić chociaż grę aktorską, bo na prawdę mimo że Zbigniew Zamachowski nie był z wyglądu podobny do Jaskra to spełnił się w tej roli moim zdaniem świetnie, ogólnie większość aktorów pasowała i dobrze zagrała swoje role. Efekty, efektami, a nie zwróciłeś uwagi na świetną ścieżkę dźwiękową, której nie masz szans uświadczyć w grze. Gra też jest dobra, serio grałam w nią długie godziny i czekam z niecierpliwością na 3 część, ale nie można porównywać tych dwóch rzeczy, bo to zupełnie coś innego. Nie wiem, może nie jestem całkowicie obiektywna bo ubóstwiam tą sagę, ale serio serial nie jest taki tragiczny.
Klimat jest? Obejrzałem tylko dwa odcinki i ogrom zmian niszczy cały klimat. Przede wszystkim robienie z wiedźminów superbohaterów broniących ludzi przed potworami. Z książek pamiętam, że wiedźmini nie byli krystalicznie czyści. Nieraz zarzynali ludzi i tak dalej. Serialowi wiedźmini to wojownicy, którzy uczą, że należy walczyć honorowo i głupio. W drugim odcinku uczą jakby przyjmowanie ciosów było ok... Najpierw nauczyciel karze się zrzucić z konia, jak Geraltowi się udaje to ma przez to problem. Co to ma k**** być. To ma być ten klimat książek? Wiedźminki? WTF! Wiedźmini sami sobą rządzili a tu sprowadzają sobie druidów. Takich zmian jest wiele i wszystkie są bardzo złe i wpływają na absolutną zmianę klimatu. Zamachowski jako Jaskier? Debilizm. Całkowicie zmienili tą postać.
Klimat jest., gra Żebrowskiego jak dla mnie genialna, niestety brak efektów i większego rozmachu kwalifikuje ten serial tylko dla zagorzałych fanów wieśka. Właściwie brak tu jakichkolwiek rozwiniętych wątków, co to jest te 13 odcinków? Świat wiedźmina to istny gotowiec na serial i HIT murowany... Niestety żyjemy w Polsce... W USA już dawno po świecie latały by filmy, seriale. Jednak nie mają Żebrowskiego :)
Całe szczęście, że ten serial nie wyszedł w tych czasach. To dopiero była by kaszana. Adamczyk w roli wiedźmina...