PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119350}
5,5 31 tys. ocen
5,5 10 1 30963
3,7 10 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Czym różni się film od serialu? Bo tak na oko są takie same... Co prawda nie oglądałam, ani jednego, ani drugiego, ale ta kwestia jest dla mnie intrygująca

yvonneD

No wlasnie. Jakby ktos mogl napisac cokolwiek :) Zastanawiam sie czy jest sens ogladac i serial i film.

ocenił(a) serial na 6
pgmaster

Serial jest ciut znośniejszyy, bo wszystkie wątki ciągną się dłużej i dzięki temu nabierają trochę więcej sensu. Jednak nadal się tego za bardzo nie da oglądać. Ode mnie 3/10 serial i 1/10 film. Jeśli jakimś cudem kinówka przypadła wam do gustu, to serial też obejrzyjcie, aczkolwiek osobiście, odradzam :P

ocenił(a) serial na 6
yvonneD

Generalnie film bazuje na zlepku scen i wątków z serialu (w większości przypadków zerżniętych żywcem, bez obróbek). Serail TV jako całość prezentuje się o niebo lepiej. Dla kogoś kto nie utożsamia go z prozą Sapkowskiego będzie całkiem znośnym i przyjemnym serialem fantasy, fani sagi mogą się jednak zawieść. Filmu generalnie nie polecam - słaba jakość, dużo błędów, mocno naciągany, sporo odbiega od książki, na podstawie której miał powstać. W serialu, jak już powiedział mój poprzednik wątki są juz rozwinięte, dlatego też całość ujdzie.