Dlaczego te słowa padają z ust Fringilli Vigo? Czy to oznacza, że głównym czarnym charakterem będzie czarnoskóra czarodziejka? A może współpracuje z Vilgefortzem, do którego należy ww. cytat? Nie rozumiem tych zmian względem oryginału :(
Nie wiadomo nic, bo dużo jest zmian względem oryginału więc to gdybanie. Ogólnie Vilgefortz to własne lody kręcił, chciał namieszać w państwach Północy, ale zrobił to ze względu na własne pragnienia, a nie Emhyra, a tu Vigo jest raczej fanatyczką.
Możliwe, ale dla mnie mogli sobie darować ten cytat, nic nie wniósł do fabuły, a jedynie wprowadził zamęt wśród osób, które przeczytał książki.
Akcja na pewno nie będzie jak w książkach, Yenn wyrasta tutaj na główną czarodziejkę Północy, za to Vigo jest jakąś fanatyczną czarodziejom Nilfgardu mimo że zdaję się pochodzić z Północy. Podczas bitwy pod Sodden nie było Phillipy ani Franceski Findebard. Cahir dowodzący w bitwie pod Sodden. Ciężko powiedzieć co z tego wyniknie.
No i rozbudowana rola Stregobora. Prawdopodobnie nie będzie Gerharta z Aelle, znany również jako Hen Gedymdeith tylko Stregobor dostanie jego rolę.
jestem zawiedziony Vilgefortzem, w ksiazkach ta postac ma niesamowita charyzme, niczym Lord Vader, a tu kradna nawet jego charakterystyczne powiedzenie, ktore jest jego wizytowka.... w ogole koncowka jest z dupy, to juz polski serial zrobil to lepiej, nie wiem co robil Baginski, chyba skupil sie na wiernym wygladzie mieczy, czy innej pierdółce...ech