Wiedźmin

The Witcher
2019 -
6,9 202 tys. ocen
6,9 10 1 202239
5,4 48 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Witajcie.

Masakra. Nie oglądam dużo filmów i seriali bo przeważnie spędzam czas na oglądaniu Barw Szczęścia ale zdecydowałem sie obejrzeć Wiedzmina naszego na Netflixie bo czytałem ksiazki i grałem w GRY. To co zrobili z serialu to totalna porażka. Od czego zacząć...
1. Jaskier który jest młody i nie śpiewa za dobrze. W książkach śpiewał lepiej a główna jego piosenka lepiej brzmi w naszym Polskim wspaniałym języku.
2. Geralt wygląda jak postać w zespole rockowym i widać ze ma peruke. Mógł zapuscic włosy i je pofarbowac.
3. Yennefer za młoda tez i nie tak ładna jak w grach. Nie podoba mi się ona.
4. Geralt nie ma dwóch mieczy
5. Murzyni elfy, jest to Fantasy i nie powinno byc takiego czegoś. Znowu poprawność polityczna.
6. Chronologia wydarzen bardzo trudna. Najpierw ktoś umiera a później znowu jest ma ekranie. Jak ciężko jest w tym się połapać. Najlepiej jakby na dole podpisali kiedy to się działo. Pierwszy raz sie z taką rzeczą w filmie spotkałem. Na szczęście na końcu sie wszystko wyjaśniło.
7. Nudny serial wogule, musiałem przewijac ciągle bo po pierwsze mnie duzo wątków nudzilo a po drugie nie mam tyle czasu na oglądanie. Ale wylapalem wszystkie błędy i wielkie minusy serialu.
8. Jakby Polacy by to zrobili z kasą lepsza to serial by był mega.
9. Miał to być taka nowa Gra o Tron, tyle zapowiedzi a tu zonk i zawód
10. Mało słowiańsko ogólnie i nie wyglada to jak w książkach. Gry lepiej wyglądały.

Ale czego można było sie spodziewać innego? To netflix robił.

Moja ocena to 2/10. Trochę zawyzylem bo jakby nie patrzeć to nasze dziedzictwo i duma kulturowa. Szkoda że zagraniczne portale nie mają takiego gustu. Jakby tez wiedzieli o czym piszą to może ten gniot juz skończył by sie na 1 sezonie i Polacy wreszcie mogli by pokazać jak to się robi.

Pozdrawiam wszystkich prawdziwych fanów gier k książek.

użytkownik usunięty
marcus_fenix

I tak wygrywamy. Ocena spada!

ocenił(a) serial na 2
marcus_fenix

Fajnie, Twórcy cały czas powtarzali że adaptują książki a ten tu wyjeżdża z grami. Poszperaj sobie co ta Hipokrytka Hissrich pisała przed wyborem obsady, i już później w ramach osłody.
Bo widzę że kolega dalej nie kuma o co ten hałas. popatrz, poszukaj ile postaci ma dokładny opis wyglądu w książkach, następnie przeczytaj te opisy i przyrównaj je do serialu a następnie poszukaj ww deklaracji/tweet'ów Showrunnerki serialu.