PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196718
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Średniawka

ocenił(a) serial na 7

Myśle, że przez to, że ludzie tak bardzo wymagali od tego serialu są zwiedzeni. Ja powiem tak gra aktorska jest na plus. Henry bardzo dobrze wczuł się w role wiedźmina. Jest powściągliwy, bardzo dobra mimika. Jaskier jest postacią, która trafia w same sedno widza. Jeżeli chodzi o Anye, mogła zagrać lepiej. Popisała się sceną z dżinem i tylko tym pokazała moim zdaniem umiejętności. Scenografia pozostawia wiele do życzenia. Jest zbyt „czysto” potrzeba więcej krwi, brudu, nieładu aby pokazać klimat serialu to samo tyczy się charakteryzacji. Sceny walk to po prostu cudo!! Triss… to błąd. Aktorka zdecydowanie źle dobrana.Pierwszy odcinek nie zachęca, mam wrażenie, że gubi widza w tym co się dzieje. W późniejszych odcinkach jest lepiej. Bardzo na plus jest fakt tej chronologii, która dodaje zdecydowanie klimatu. Widz dowiaduje się, widzi zmiany w bohaterze z każdym odcinkiem. Układanie tego w głowie o dziwo nie jest trudne, a nawet przyjemne. Dla mnie ten serial ma potencjał duży tylko muszą trochę podkręcić klimat, więcej mroczności. Interpretacja też jest bardzo dobra. Fakt , że serial jest chaotycznie ułożony ma przesłanie bo często pojawia się motyw chaosu.

Badziaa

Fakt , że serial jest chaotycznie ułożony ma przesłanie bo często pojawia się motyw chaosu - Ten komentarz wygrał Internet. Trzeba go przetłumaczyć i wysłać pani showrunner :D

ocenił(a) serial na 7
BlackPiterback

Każdy interpretuje w inny sposób :)

Badziaa

Nie wiadomo o co chodzi w tym serialu. Taki niezrozumiały dziwny komiksowy Daredevil. Cavil mi nie pasi na Geralta.

ocenił(a) serial na 7
ktos111

Wydaje mi się, że wiele wyjaśni się w 2 sezonie i będzie on bardziej zrozumiały

Badziaa

Chyba już w tym powinien