PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 198 tys. ocen
7,0 10 1 197888
5,3 63 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Nie umiecie docenić dobrego serialu fantasy, a zważcie też, że adaptacja ma prawo być swobodna. Nie oglądajcie jeśli wam się nie chce. I nie wylewajcie swych żalów i jęków na tej stronie. Szlag może trafić gdy się przegląda komentarze. Potwory, walki, kostiumy to wszystko na plus. Smok w tej wersji lepszy od "polskiego". To nie adaptacja 1:1.

ocenił(a) serial na 3
Igi1997

Tak, to jest adaptacja. Bardzo swobodna. I bardzo słaba. I będziemy o tym pisać na tym forum i na innych, wytykać jego błędy, wady, całe niechlujstwo scenarzystów i reżyserów. Nie musisz tego czytać, jeśli Ci się nie chce.

Co do potworów: wolałbym, żeby pojawiły się offscreen, jeśli zaoszczędzone dzięki temu pieniądze daliby lepszemu scenarzyście.

ocenił(a) serial na 4
Igi1997

Wielu osobom krytykującym serial nie przeszkadza, że jest to luźna adaptacja. Niezależnie od tego, czy jest on nakręcony na podstawie książki, gry, czy autorskiego scenariusza, jest to kino klasy B pod każdym względem.

Igi1997

Powiem krótko przywołując klasyka: C*uj ci w dupę nugusie :D Jak płaczesz że ktoś ci obraża serial którym się zachwyciłeś to chyba pora się leczyć.

BlackPiterback

A skąd Panie drogi cytat ten pochodzi? Jam jest bardzo tego ciekaw. Hobbit też ci się nie podoba? Pytam mości Panie z ciekawości czystej.

BlackPiterback

Żal mi ,,fanów" którzy mają taki ból pośladków. Pewnie teraz większość z was stała się antyfanami, za sprawą serialu. A już nie wspomnę nawet, że większość ma strasznie spaczony obraz przez gry. Dobranoc Panie Black Piterback.

ocenił(a) serial na 3
Igi1997

To nie jest ból pośladków, wręcz przeciwnie. Nabijanie się z umiejętności twórców tego serialu to czysta przyjemność. Tylko dzięki temu, że przestawiłem się na tryb beki, zdołałem ten shit obejrzeć do końca.