PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196718
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Drugi sezon

ocenił(a) serial na 3

Obecny sezon był bardzo pomieszany i miał zbyt szybkie tempo. Mam nadzieję, że w drugim będzie nieco spokojniej i z ważne kwestie staną się rzeczywiście ważne.
No i ta Triss... no po prostu muszę coś w tym temacie powiedzieć, bo to jest tragedia. Kompletnie źle dobrana aktorka, która nie wstrzeliła się w graną postać pod względem umiejętności i wyglądu.
Poza tymi paroma rzeczami było całkiem przyzwoicie. Henry Cavill według mnie bardzo dobrze zagrał wiedźmina (pomijając jeden szczegół - zbyt dużo mimiki jak na Geralta), Ciri również bardzo dobrze zagrana, a z Yennefer tragedii nie ma. Poza głównymi bohaterami, to jeszcze aktorka grająca Tissaię odwaliła kawał dobrej roboty, a Jaskier z odcinka na odcinek coraz bardziej zaczyna mi pasować.

To wszystko, to jednak tylko moja opinia. Jakie są Wasze przeczucia na sezon drugi i co zmienilibyście patrząc przez pryzmat pierwszego sezonu?

ocenił(a) serial na 9
Dedri

To że Geralt nie okazywał emocji to nie znaczy, że w ogóle nie zmieniał mimiki twarzy. Co on miał sobie maske wkleić na japę i nie ruszać niczym?

ocenił(a) serial na 3
SNZ2

Tego nie napisałem. Miałem bardziej na myśli, żeby tej mimiki było dosłownie odrobinę mniej i tylko tyle. Według mnie nadałoby to trochę bardziej mrocznego charakteru postaci.

ocenił(a) serial na 4
Dedri

Gdzie te tempo ?
Wlecze się to jak żółw.