PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196831
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Dubbing.

ocenił(a) serial na 8

Klasycznie, bez niespodzianek, dubbing to jakaś tragedia. Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i dubbing chyba całkowicie zniszczył mi chęć podejścia do reszty odcinków.

ocenił(a) serial na 5
Macias17

ze co? dubbing jest na wysokim poziomie, a zebrowski to mistrzostwo, szkoda ze nie zagrał zamiast cavilla bo geralt byłby wtedy idealnie odwzorowany

ocenił(a) serial na 8
Macias17

Też na początku przeszkadzał mi dubbing, ale angielski akcent jest jednak gorszy... dlatego wróciłem do dubbingu i nawet mi się to podobało :)
Ps nadal nuce "Grosik dla Wiedźmina"

ocenił(a) serial na 8
wojtasxxx

Mi brakowało pod koniec 8 odcinka przy napisach "Zapachniało Powiewem Jesieni" :D

ocenił(a) serial na 9
Macias17

jest na to prosty sposób, oglądanie z oryginalną ścieżką dźwiękową ;) polecam napisy, to nic trudnego

ocenił(a) serial na 8
chiiii

Nie musisz mi mówić ;)

ocenił(a) serial na 1
Macias17

Ktoś kto ma wyrobioną niechęć do dubbingu nie jest wstanie zauważyć, że jest to jeden z najlepszych polskich dubbingów.

Macias17

Dobrze, że za krytykę dubbingu nie zostałeś obrażony jak ja. Za wyrażenie opinii zostałam nazwana „tępą dzidą”. Niestety.

ocenił(a) serial na 8
Iwona_ola

Daj linka do tematu.

ocenił(a) serial na 8
Macias17

W końcu zebrałem się w sobie, zrobiłem drugie podejście z napisami i nie żałuję :). Jakbym oglądał inny serial, wszystko zaczyna być spójne. Zacznę od tego że interpretacja Geralta, w polskim serialu grana przez Żebrowskiego (której byłem i cały czas jestem fanem), jest zupełnie inną interpretacją, niż ta grana przez Cavila. Dlatego dostaję dysonansu poznawczego gdy słyszę głos Żebrowskiego, starającego się brzmieć jak totalny mruk którego gra Cavil. A co do reszty, to cóż nie mam tak emocjonalnego podejścia, ale cały czas reszta dubbingu wypada dla mnie słabo. Może to też jest kwestia tego że dwa pierwsze odcinki trochę odstają od reszty. Mimo wszystko czekam na ekranizację całej Sagi i Trochę Poświęcenia :)