PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196718
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

A wyszedł typowy serial się znaku N. Gra aktorska leży. HC sztuczny jak usta i nie tylko wielu celebrytek, nawet jego głos mi tam nie pasuje. Oglądałem też Wieśka z polskim dubbingiem i muszę powiedzieć, że głos Żebrowskiego dużo bardziej mi odpowiada. Brzmi naturalnie. Szkoda też, że serial nie jest poukładany chronologicznie. Lepiej by się go wg mnie oglądało. Minusów jest więcej, ale nie chce mi się ich wszystkich wymieniać. Wolę produkcje HBO niż Netflixa. Jeżeli chodzi o seriale oryginalne.

Juna_3

ja przełączyłem dubbing po kliku sekundach....tego nie da się oglądać z dubbingiem.. no chyba, że jest się dzieckiem. Osobiście też liczyłem więcej, o wiele więcej, szczególnie, że Netflix miał podane wszystko na tacy, łącznie z czekającą na serial publiką. Mi najbardziej przeszkadza fakt, że nakręcili wszystko na bluescreenie.. nawet większość plenerowych..Z Netflixowym kapitałem liczyłem, że zainwestują w scenografię itp... Na razie zmęczyłem dwa epizody więc nie wiem jak dalej. Nie jestem też fanbojem tego uniwersum i liczyłem, że przynajmniej wierni fani będą zachwyceni ale widać, że różne są opinie

ocenił(a) serial na 3
dewille

O ile dobrze pamiętam, to odcinek 4 dał mi nadzieję, że będzie lepiej. Niestety...

ocenił(a) serial na 3
dewille

A, i jeszcze co do dubbingu. Gdyby oryginalny zostawić jak jest, poza Wieśkiem, a Wieśkowi dać głos Żebrowskiego, to na tym polu było by bardzo dobrze.

ocenił(a) serial na 9
Juna_3

No cóż, nic tylko oglądać wersję Wiedźmina nakręconą przez HBO...albo wybrać jeden z wielu innych seriali fantasy których przecież jest wszędzie pełno...Pamiętam jeszcze jak 18 lat temu wszyscy w podobnym tonie pisali o polskim biednym serialu o Wieśku. Ja wtedy mówiłem że wolę oglądać w TV ten serial choćby i biedny niż "Klan" i "Złotopolskich", dzisiaj jest tak samo, masz jakiś szeroki wybór seriali fantasy ? No chyba raczej nie

ocenił(a) serial na 3
McGregorF1

Ja wolę oglądać filmy niż seriale. Jeżeli już jakieś oglądam to wolę coś z dramatu / sensacji etc. Wieśka obejrzałem, bo miał być "wow". Niestety, ale to wygląda na coś niskobudzetowego i kostiumowego. Żona czeka na kolejny sezon. Ja, nie.

McGregorF1

Wbrew pozorom seriali fantasy masz sporo, tylko chyba oczekujesz tego konkretnego gatunku. Ale nie należy się cieszyć z gówna, nawet jeśli jest darmowe, nadal pachnie brzydko i pewnie nie smakuje za dobrze.

McGregorF1

Przynajmniej nie ma tylu czarnych aktorow i promowanie LGBT ..w czarnobylu tego nie widzialem a bije na glowe mega produkcje netflixa

ocenił(a) serial na 3
Amiga1240

Wisi mi to kto kim jest dopóki zgadza się z oryginałem historii. Tzn jeżeli np w książce lub pierwszym filmie etc jest ufoludek koloru niebieskiego, to oczekuję, że w rebootach etc też będzie niebieski a nie zielony.