Wiedźmin

The Witcher
2019 -
6,9 202 tys. ocen
6,9 10 1 202213
5,4 48 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Oceniłbym wyżej, ale nie podoba mi się, że czarni grają w filmie, który jest polski. Nie rozumiem, dlaczego Wiedźmin, będący Polakiem, gada po angielsku. Przecież w książce mówił po polsku!!! Mało tego, nawet smok posługuje się angielskim, dodam: polski smok, mieszkający w dziupli pod Krakowem, którego jajko Geralt obronił przed jajecznicą dla Kazimierza Wielkiego. W całym filmie nie pada ani jedno słowo po polsku; przecież to jest żenujące oraz totalnie zabija słowiański klimat opowieści. I jeszcze ktoś wrzucił dwie Michonne… to nie ten serial! Amerykanie tyle ich kręcą, że już im się tytuły mieszają, przez co błędnie wysyłają aktorów na plany poszczególnych filmów. Ten brytyjski aktor, co gada po amerykańsku i gra Wiedźmina, też mi się nie podoba, bo za szybko się bije. Książkowy mutant bił się wolniej, dzięki czemu można było coś zobaczyć, a tutaj tylko ciach, ciach i po walce. Beznadzieja. Do tego ma długie włosy, nie słucha królów, nie ma żony i dzieci, kopuluje z kim popadnie, gna na koniu nie przestrzegając znaków drogowych i nie zabił ani jednego czarnego aktora. Lewacka propaganda!!! Konkludując, mam również żal do naszego pana Sapkowskiego, mianowicie: dlaczego Geralt ma na imię Geralt, a nie Władysław albo przynajmniej Sławomir? Czy Geralt to polskie imię? Szczerze wątpię.

ocenił(a) serial na 5
Bodek_filmaniak

W filmie o Wiedźminie nie było ani jednego czarnego. Pozdrawiam