PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196718
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Jako fan Wiedźmina miałem wielkie nadzieje co do tego serialu ale jeśli mam być szczery to się zawiodłem. Nie jestem fanboyem, któremu wystarczy sam fakt, że serial w ogóle powstał, żeby wychwalać i pisać ach, och jakie wszystko fajne. Nie wiem jak dużo przy produkcji Platige Image i Tomek Bagiński mieli do gadania ale wyszło mocno średnio. Fabuła pocięta, poklejona, porozrzucana i chaotyczna. Henry Cavill cały czas gra tak samo - posępna mina i na siłę mówi głosem Geralta z anglojęzycznej wersji Wiedźmina 3 i czasem wygląda to spoko, a czasem jakby miał zatwardzenie. Wątek Ciri totalnie zmarnowany. Yennefer w ogóle mi nie pasuje, a o Triss to już nawet nie wspomnę. Podczas oglądania serial jakoś mnie nie wciągnął i momentami nawet trochę przynudzał. Nie czuć było magii świata Wiedźmina. Wszystko zostało spłycone i miałem wrażenie jakby zrobione po łebkach i cały sezon wyszedł jakiś taki nijaki, bez polotu i pasji. Najbardziej podobała mi się walka Geralta z Renfri - tutaj absolutne mistrzostwo świata. Ogólnie takie 6/10. Spodziewałem się czegoś lepszego.