PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196718
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Kiedyś nienawidziłem Premiera Tuska za słowa, ze "polskość to nienormalność" dziś bym mu uścisnął dłoń. Polaczkowatość jest w każdym z nas. Przejaw najmniejszego sukcesu musi być zdeptany. Konta trolii co dają 1 albo 10 w zależności od opcji którą mają popierać albo którą są bardziej ogłypieni. Wychodzi film o Wałęsie 1 albo 10, wychodzi film o Papieżu 1 albo 10, wychodzi film o Pileckim 1 albo 10. Żygam tym brakiem obiektywizmu. Teraz zaczyna sie to samo przy okazji Wiedźmina. Świat docenia serial na IMDB 9,1 ale Polactwo daje 8,1 bo nie jest tak jak w książce bo oczekiwania były takie że reżyserem powinien być sam Sapkowski. Wtedy było by idelanie. Wizja była by idealna ale dla P. Sapkowskiego bo i tak by się znaleźli tacy co by powiedzieli "że nie jest tak jak w książce" A może nie jest tak jak w Waszych głowach. Bo każdy ma swoją percepcję spostrzegania rzeczwistości i świata subiektywnie. Mam takie dziwne przeczucie, że gdyby nie było tak wielkiego fomo w Polsce po książce i grze to ludzie by pisali peany jaki to fajny film zrobili Amerykanie

ocenił(a) serial na 8
Kings_Of_Pride

Brawo za komentarz! Też jestem zniesmaczona wieloma wypowiedziami. Parafrazując słow Tuska, polskość to narzekanie na wszystko - serial, film, stronę filmwebu, firmę, w której się pracuje i w której się już nie pracuje, jakąkolwiek podejmowaną inicjatywę przez kogoś innego przy braku własnej, pomysły innych bez propozycji własnych rozwiązań. Polskość to stan umysłu, który jak zwykle spycha nas na margines rozwoju.

ocenił(a) serial na 3
Kings_Of_Pride

Myślę, że pieprzysz głupoty. Nie wiem skąd masz wiedzę o kontach troli, ile ich jest i jakie oceny dają. Może to od razu napiszesz?
Ty dałeś 9, ja dałem 3 i dziwię się kompletnie, że ten serial ma 8.1. Na imdb ma faktycznie 9,0, a GOT ma 4,1. Co ty na to?
Tam dopiero widać jakieś dziwne kompleksy, to by się chyba analogicznie nazywało "amerykańcowatość"?
Chyba dla kogokolwiek, kto potrafi zachować odrobinę obiektywizmu, jasne jest, że GOT, wyłączając ostatnie 2 sezony, to serial na pewno nie gorszy niż Wiedźmin (ja uważam, że dużo lepszy), przełomowy, jeśli chodzi o ekranizacje fantasy.
Mam takie dziwne przeczucie, że twoja opinia na temat osób dających niskie oceny, motywów ich działania itd. wynika wyłącznie z tego, że ich ocena serialu zwyczajnie ci nie odpowiada, a to jest po prostu słabe.

ocenił(a) serial na 9
marekskiba

Gdzie ty pajacu got ma 4,1 na imbd? Ma 9,0, ja pizgam, cuchnie od ciebie polskością na kilometr.

ocenił(a) serial na 9
marekskiba

Chyba ze patrzyles na sam ostatni odcinek to pozdro XDDD

ocenił(a) serial na 7
Kings_Of_Pride

Ehhh....

https://www.filmweb.pl/serial/Wied%C5%BAmin-2019-724464/discussion/Czarodzieje.. .+jak+mo%C5%BCna+by%C5%82o+to+tak+zje*a%C4%87+czyli+gdy+scenarzysta+nie+rozumie+ materia%C5%82u+%C5%BAr%C3%B3d%C5%82owego,3131651