1. Dlaczego Doppler porywa Ciri i zostawia ją przywiazna do drzewa (ma ją w garści)? Mógłby ją przynieść Cahirowi, tak jak się umawiał.
2. Zamiast tego wybiera zamianę w Ciri i atakuje Cahira. Jako powód podaje, że ten nie powiedział mu kim ona jest naprawdę i jaką ma moc. Czy to znaczy że jest stronnikiem Ciri? Gdyby wiedział od początku to nie podjąłby się zadania? Czemu?
3. Myszowór i jego wspomnienia - podobno przejął jego wspomnienia. Czemu miał problem z odpowiedziami na pytania Ciri i czarnego elfa?
Nie czytałem książek i nie grałem w gry (tylko pierwszą część), z góry dziękuję za wyrozumiałość.
Głupota scenariuszowa i tyle. 3 tak jak mówisz, do 2 to co miał doppler do przepowiedni, 1 to sam nie wiem.
Rozumiem, kompletnie to nie miało dla mnie sensu, mimo że serial uważam za przyzwoity na razie (żadne arcydzieło, ale ujdzie, miałem na starcie niskie oczekiwania ;)).
Pomyślałem, że w książkach jest jakoś wytłumaczony kontekst albo umknęło mi coś na ekranie. Dzięki!
Na pierwsze dwa pytania nie potrafię sensownie odpowiedzieć. Jeśli natomiast chodzi o trzecie to mam wrażenie, że nie chodziło o to, że Doppler nie wiedział czegoś o przeszłości Myszowora a po prostu niecierpliwiła go podróż oraz pytania Ciri i miał tak na prawdę gdzieś czy odpowie zgodnie z prawdą.