Wiesz co robi ten Wiedźmin? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest wiedźmin na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym Wiedźminem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest Wiedźmin społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do jesieni na świeżym powietrzu ... :D :D :D
serial dla gimbusów, skrojony pod ich możliwości intelektualne, czyli totalne badziewie.
Dlatego wolałem napisać to samo, lecz w nieco mniej bezpośredni sposób :-) Żeby nie rozpętać g...burzy oraz zrobić unik przez komentarzami, że jak mi się serial nie podoba, a większości się podoba, to się nie znam, na pewno jestem ruskim agentem, zaściankiem i wiejskim głupkiem :D
Serio to nie wiem, czy czułem większy zawód po scenie ze smokiem w polskim Wiedźminie, czy teraz po tym Netflixowym.
Wiedząc jaki mieli budżet - ja zawiodłem się bardziej po Netflixowym. Tu nie ma co porównywać. Polska a gigant telewizji. A mimo to serial z takim materiałem wyjściowym okazał się papką pozbawioną smaku, ten serial to poziom Herculesa czy Xeny, a powinnien wojować z GoT, BB czy innymi topowymi serialami. Nawet na zachodzie oceny tak spadły że Wiesiek to jest już w okolicach 300 miejsca jeśli chodzi o imdb.