PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196744
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Wiesz co robi ten Wiedźmin? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest wiedźmin na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym Wiedźminem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest Wiedźmin społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do jesieni na świeżym powietrzu ... :D :D :D

ocenił(a) serial na 4
veeeeteq

Obawiam się, że ten Wiedźmin tak szybko nie zgnije ...:-)

kriso13

Oj nie, zwłaszcza jak czytam niektóre tutejsze komentarze, to nie ma szans :-)

ocenił(a) serial na 1
veeeeteq

serial dla gimbusów, skrojony pod ich możliwości intelektualne, czyli totalne badziewie.

Andrrzej

Dlatego wolałem napisać to samo, lecz w nieco mniej bezpośredni sposób :-) Żeby nie rozpętać g...burzy oraz zrobić unik przez komentarzami, że jak mi się serial nie podoba, a większości się podoba, to się nie znam, na pewno jestem ruskim agentem, zaściankiem i wiejskim głupkiem :D
Serio to nie wiem, czy czułem większy zawód po scenie ze smokiem w polskim Wiedźminie, czy teraz po tym Netflixowym.

veeeeteq

Wiedząc jaki mieli budżet - ja zawiodłem się bardziej po Netflixowym. Tu nie ma co porównywać. Polska a gigant telewizji. A mimo to serial z takim materiałem wyjściowym okazał się papką pozbawioną smaku, ten serial to poziom Herculesa czy Xeny, a powinnien wojować z GoT, BB czy innymi topowymi serialami. Nawet na zachodzie oceny tak spadły że Wiesiek to jest już w okolicach 300 miejsca jeśli chodzi o imdb.