PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196744
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Obejrzałem do końca i najgorszym ze wszystkich błędów jest Cahir. Nie wiem czy im się coś poplątało, że Cahir jest bardziej złą postacią i jest lepszy w szermierce od Vilgefortza, który w książkach pokonał Geralta? Poza tym co w ogóle stało się z Vilgefortzem, upadł, uderzył się w głowę i przez to niby jest taki okrutny?

Goku_from_DBZ

No właśnie na tym będzie polegał cały myk, że Cahir w przyszłości stanie się dobrą postacią, a Vilgefortz złą. Swoją drogą Eamon Farren w roli Cahira to świetny wybór, ten gość jest genialny, w Twin Peaks jeden z najlepszych czarnych charakterów w historii.

ocenił(a) serial na 5
Goku_from_DBZ

Wydaje mi się, że to przez te sterujące umysłem robaki ze skrzyneczki, no ale...

One były jakiś kilometr dalej. :P

Chyba tylko autorzy wiedzą co mnie na myśli.

ocenił(a) serial na 1
FILMLINE

Nigdy nie wiadomo. Ogólnie Vilgefortz już teraz powinien współpracować z Nilfgaardem według książek, przecież chciał zabrać Ciri po ataku na Cintrę, czyż nie? Miałem hipotezę, że ten Vilgefortz to jakaś podróbka czy coś w tym stylu, głównie przez to że Cahir dał radę go pokonać. No ale zobaczymy jak to będzie dalej, obie postacie wywrócą się do góry nogami względem teraźniejszych ich charakterów.

Goku_from_DBZ

Ogólny problem tej sceny to zupełna nieporadność Vilgefortz'a. Scenarzyści chyba nie doczytali że był jednym z najpotężniejszych magów. A tu potrafił tylko mieczy wyczarowywać.

Vilgefortz'a nie miał problemów by sponiewierać samego wiedźmina, wiedźmin kilkukrotnie rozłożył Cahira

tak wychodzą własnie dziury w serialu.

ocenił(a) serial na 8
Raphaelus

Jak myślicie, czy Cahir ma jeszcze szanse zostać tym sympatycznym, honorowym chłopakiem z sagi? Bo uwiera mnie jego postać w pierwszym sezonie. A książkowego bardzo lubię