PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196744
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Co miało być szyderą okazało się błogosławieństwem.

Błogosławione to,że netflix zamierza niweczyć tylko dorobek książkowej sagi,a nie gry.
Błogosławione,że przez to nikt nie będzie zarzucał grze,że ma jakiekolwiek powiązania z tą parodią.

Z jednej strony szkoda. Bo gra podała na tacy wygląd postaci, charakter, głosy (dubbing gry miażdży serialowy).

"Kasę daj sapkowskiemu,
a mordę ooooon zamknie,
kasę daj sapkowsiemu,
i kręć co popaaaadnieee"

Świetny pilot. Im dalej tym gorzej.
Chaos, chaos. Kto czytał ten się może połapać do momentu, w którym zmiany zaczynają ingerować w sagę oraz co gorsza. W charakter postaci.

I tak spytam? Gdzie się podziały jasne warkocze zerrikanek ?

Quellu

Trochy smutny a trochę żałosny Twój brak szacunku dla osoby bez której nie powstałyby ani te gry ani ten serial.

Chomone

Gdyby nie powstało,to by nie było żalu,że nie powstało, bo byśmy tego nie znali.
I tyle. Ale powstało i jest,a jako klienci mamy prawo się wypowiedzieć.

Uważam,że trzeba niesamowicie się postarać,by stworzyć słaby materiał mając wszystko wyłożone na tacy.

ocenił(a) serial na 3
Chomone

bez sapkowskiego ta książka (i gra) byłaby jeszcze lepsza.

tylko serial byłby równie słaby :]

suszyMie

dobrze że dałeś emotikonke by dało się rozpoznać że to nie na serio, tylko suchar z dupy.

ocenił(a) serial na 3
Chomone

chyba jesteś matołkiem.
pisałem na serio, dlaczego ten pogardliwy uśmieszek pod adresem serialu miałby oznaczać żart?
ile masz lat - 13? że potrzebujesz jakichś durnych emotek do rozumienia tekstu?

ocenił(a) serial na 3
Chomone

a, i zapomniałem dodać pogardliwy uśmieszek
:]
żebyś mógł mieć nadzieję, że to tylko żart.

:]

suszyMie

Słabość serialu wynika ze zmiany charakteru postaci (już nawet nie chcę poruszać kwestii koloru skóry).

Z Cahira zrobiono zwykłego rzeźnika,a był to jeden z moich ulubionych bohaterów w sadze.
Charyzma, konflikt, rozterki,a jak przyszło co do czego, to prał się po mordzie z Geraltem jak równy z równym.