Że wszyscy narzekanie straszne na ten serial. Zamiast się cieszyć to większość ujada jak to Netflix zniszczył serial. To jest wasze podziękowanie za to co dostaliście na święta?
No chyba Ci się coś pomyliło. Co to Netflix dał nam coś za darmo i musimy się z tego od razu cieszyć? Serial nie jest najwyższych lotów niestety i każdy ma prawo do swojego zdania.
Niby tak, ale posłuchaj co ci powiem. Weźmy przykład śp syna Pana Andrzeja. Ja jestem w stu procentach pewien, że gość czekał na serial, w końcu gdyby nie on Wiedźmin by nie powstał. Może miejscami odbiega od opowiadań, ale to jest duży plus, że wycięto np. rzeź w karczmie w odcinku trzecim. Plus za pokazanie walki z Kikimorą. Za walkę ze Strzygą. Kto wie czy syn Sapkowskiego nie wyobrażał sobie tego w ten sposób. Liczył na coś wielkiego. I pewnie byłby dumny, płakał ze wzruszenia i się śmiał wraz z ojcem. Ja w to wierzyłem od pierwszego zwiastuna. Sam piszę serię fantasy również z kategorią 16+ i gdyby powstał serial na jej podstawie to byłbym dumny, nawet gdyby parę rzeczy pozmieniano. A większość ma mega dramat bo grała w gry. To przez nie mają inny obraz. Taka prawda.