Wiedźmin

The Witcher
2019 -
6,9 202 tys. ocen
6,9 10 1 202239
5,4 48 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Dla tych co skomolą jaką sromote podli Amerykańce zgotowali polskiej pop-kulturze - garść faktów:

- Netflix „Wiedźmin” jest najbardziej popularnym programem telewizyjnym na świecie, według najnowszych danych firmy Parrot Analytics.

- Streamingowy gigant ujawnił w poniedziałek swoje 10 najlepszych programów telewizyjnych z 2019 roku, „Wiedźmin” ustępuje tylko „Stranger Things” w USA. „Wiedźmin” był najpopularniejszą serią Netflix między innymi w Kanadzie, Wielkiej Brytanii i Australii.

- Wiedźmin stał się najbardziej popularnym serialem telewizyjnym (kiedykolwiek) na świecie w pierwszym pełnym tygodniu dostępności.

- A.Sapkowski jest aktualnie najpopularniejszym pisarzem świata w sklepie Amazon

- Gra komputerowa Witcher III hitem sprzedażowym na platformie Steam i po 4 latach od premiery z rekordem ilości grających jednocześnie.

ocenił(a) serial na 8
Chomone

Ale i tak pomimo tych niepodważalnych faktów będą ciągłe narzekania. I mam nieodparte wrażenie (może się mylę), że pochodzą one przede wszystkim od "graczy", a nie tych, którzy przeczytali opowiadania - bo przede wszystkim na nich opiera się pierwszy sezon. Bardzo cieszy tak dobry wynik na świecie. Czekam na 2 sezon.

ocenił(a) serial na 4
Agatonik

No dobra, jest to najpopularniejszy serial i co z tego wynika? Że nagle z kiepskiego serialu zrobił się dobry, czy o co chodzi?
Ostatni sezon gry o tron był najpopularniejszym sezonem, jednocześnie zdecydowanie najgorszym.

ocenił(a) serial na 8
Beton_z_Szyszkami

Ja się cieszę, bo serial mi się podobał i ostatni sezon Gry o tron też. Jakoś zdecydowanie mniej oczekuję od seriali niż od filmów.

ocenił(a) serial na 7
Chomone

Spoko.

Ja drugiego sezonu oglądać nie zamierzam. ;)