PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 196 tys. ocen
7,0 10 1 195975
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

a nie przed, po trailerze, po 1 czy 2 odcinkach. Ogólnie - jest bardzo dobrze. Nie wybitnie ale jednak na wysokim poziomie. Coś co mogło mi zgrzytać w poszczególnym odcinku w całości sezonu zazwyczaj już mi nie doskwiera jak drzazga w nodze. Zacznę od rzeczy na MINUS: 1) smok (mówię o warstwie wizualnej - mam inne wyobrażenia); 2) - trochę jednak mi nie pasuje sieczka w scenariuszu - nawet pod koniec gdzie już wydaje mi się, że ogarniam to jednak zostaje uczucie zmęczenia. 3) aktor grający Jaskiera - znów - mam inne wyobrażenia co do tej postaci (netfliksowy jest za nudny). I to tyle. Rzeczy na PLUS: 1) muzyka 2) Geralt (jak dla mnie - dobrany człowiek do roli, nieźle gra,, nieźle macha mieczem) ; 3) scenografie czyli otoczenie i stroje - super, widać kasę 4) w odróżnieniu od wielu - uważam że magowie, gildia, problemy z czarowaniem, nauki ogólnie - ten cały świat przedstawiony jest super (już nie mówiąc o pokazaniu "politycznej" strony działalności magów, już nie mówiąc o zwalczających się frakcjach ) ; 5 efekty specjalne - bardzo fajne

Rzeczy które nie wpływają na moją przyjemność z oglądania - kolor włosów, skóry aktorów, kolor buta, długość scyzoryka.