Wiedźmin
powrót do forum 1 sezonu

Fan książek

ocenił(a) serial na 7

Długo się zbierałem do obejrzenia serialu, ale w końcu przez ciekawość i brak innego zajęcia musiało się to stać... Serial całkiem ok, ale trochę za bardzo odstaje od orginału dlatego traktuję go lekko z przymrużeniem oka i jako swego rodzaju nowy twór. Najbardziej spodobały mi się role Dzierzby i Yennefer(każdy ma swój gust) a i Geralt został zagrany na solidnym poziomie.
Przykro mi, że zabrakło w serialu dialogów z prozy Andrzeja. Coś co uznaję za doskonałość zostało przez polityczną poprawność poprzekręcane lub całkowicie usunięte :(
Pomimo wszystko, dla mnie serial był znośny, nawet ciekawy do zabicia nudy

kamdom6398

Ja dopiero w zeszłym tygodniu zaczęłam oglądać i wczoraj skończyłam. Przeczytałam opowiadania i książki, więc orientowałam się w chronologii. Jednak dla osób, które dopiero teraz rozpoczynają przygodę z Geraltem może być serial niezrozumiały. Wizualnie podobało mi się. Geralt - Henry dla mnie super, Ciri i te wytrzeszczone oczka, czasami gra jedną miną, średnio. Teraz Triss - również jedna skwaśniała mina, nie podoba mi isę jej gra. No i Yennefer. Hmm, tutaj mam dylemat. Aktorka gra ogólnie dobrze, ale nie pasuje mi ona do książkowej postaci. Wg mnie brak jej naturalne wdzięku (szczególnie jak chodzi) i jakiejś takiej "sukowatości". Jaskier na plus.