Wiedźmin
powrót do forum 4 sezonu

Obejrzałem 4 sezon i mi się podobał. Zdecydowanie najlepszy do tej pory. Liam daje radę i w sumie pasuje nawet lepiej niż Henry do tej roli. Leo Bonhart zagrany jest fenomenalnie. Jest trochę podkręcony bo nie był takim psychopatą w książkach ale kupuje to i strasznie mi się podoba kreacja tego aktora dotycząca tej postaci. A finałowa walka ze Szczurami jest po prostu poezją. Nie sądziłem, że pójdą w taką brutalność w tej scenie.
Regis pomimo tego, że nie pasuje wizualnie (kolorem skóry) do opisów z książek jest również zagrany kapitalnie. Fishburne świetnym aktorem jest więc nie dziwne, że trzyma poziom. Idealnie oddał postać Regisa w sensie charakterologicznym.
Wątki prowadzone też najbliżej książek z tych 4 sezonów. Po tym jak napieprzyli głupot w 2 sezonie ciężko to odkręcić ale próbują zamknąć wątek monolitów.

Jedynie do czego mogę się tak ewidentnie przyczepić to kostiumy czarodziejek. Yen czy Sabrina wyglądają jakby dopiero wyszły z H&M....Geralt za to w końcu ubrał się w normlaną kurtkę, a nie jakąś zbroję - fantasy rodem z LOTR ze sześciopakiem na brzuchu.

Ja jestem zadowolony i czekam na 5 sezon. Tylko ja traktuję ten serial jako totalny fanfik więc i podejście mam inne. Dla mnie każda zmiana jest spoko o ile jest fajna i sensowna.
Nie chcę przełożenia książek 1:1 bo będę się nudził jak podczas oglądania serialu TLoU. Tylko oni często nie trafiają z tymi zmianami. Ale i tak się dobrze bawię przy tym serialu. Mało jest seriali fantasty więc każdy przyjmuję z radością.