Wiedźmin
powrót do forum 4 sezonu

Pastisz?

ocenił(a) serial na 3

Hemesworth gra karykaturę Wiedźmina. Katastrofa. Poddałem się po 1 odcinku. Nie da się tego gościa w tej roli oglądać. Jakiś pastisz im z tego wyszedł.

Balum_balum

to dobrze będzie mniej krytyki. oceniam dobrze nowego aktora

iwonakalicka_filmweb

i może mniej hejtu . dosyć tego

ocenił(a) serial na 4
iwonakalicka_filmweb

mi sie zdaje że ten mityczny hejt to nic innego jak to, że media "a-spoleczne" wyprodukowaly przez lata za dużo narcyzów, którzy nie potrafia przyjac krytyki, i dlatego nazywają ją hejtem. co nie jest zreszta sprzeczne z ideą, że tzw. hejt jest narzedziem masowej kontroli umyslu (słowem - wytrychem, jak to nazywam), którego zadaniem jest ograniczac nam myslenie - to narzucony nam jezyk który tworzy nam ramy myslenia - nie patrz tam, bo to hejt. A to zła wladza nie chce by ją krytykować zatem tworzy ideę "hejtu", aby nią etykietowac wszystko co ją krytykuje. Nie jest istotne, czy nazwiemy coś hejtem, czy kułakiem, czy heretykiem - mechanizm jest taki sam :) Urabiaja nas tak, abysmy sądzili że nienawisc jest zła, podczas, gdy naprawde człowiek zdrowy psychicznie nie ma w sobie nienawisci aż do chwili gdy taki człowiek napotyka na zło - wówczas dopiero moze nienawidzic zła. Jesli nie ma zła - nie ma czego nienawidzic. Zła władza tworzy ideę "nienawisci" hejtu, jako czegos złego, bo sie jej boi. IMO media tej wladzy posłuszne po prostu wytresowały nas do myslenia, że krytyka to hejt a hejt jest zły. Z hejtem jest jak z tolerancją - wszystko zależy od tego czym jest to, co się toleruje i czym jest to co się hejtuje. To nie nienawisc jest zła, ale to co sie nienawidzi moze byc złe, a może nie być złe. Albo moze byc szare. Jesli się kocha to co dobre, to normalnym trybem nienawidzi sie tego co złe - np tyranii :) Hejt to jedynie słowo-wytrych jakie nam miało hakować mózg :D

tallis1___

"media "a-spoleczne" wyprodukowaly przez lata za dużo narcyzów, którzy nie potrafia przyjac krytyki"
Raczej świat i styl życia wyprodukował masę płatków śniegu (które walczą z globalnym ociepleniem w obawie przed rozpuszczeniem).
Wyobraź sobie, że pewien dość znany portal growy, przy okazji ostatniej zmiany layoutu, pozbył się like'ów/dislike'ów pod komentarzami zastępując je "serduszkami" (czyli komentarz można ocenić tylko albo dobrze, albo w ogóle) tłumacząc to tym, że ktoś na górze zadecydował, że nie chcą "hejtu".
Rozumiesz na jakie poziomy zaczyna wjeżdżać ta chora poprawność polityczna? Łapka w dół stała się właśnie synonimem hejtu xDˣᴰ
Co następne, "policja myśli" czy od razu "agencja prewencji"?

ocenił(a) serial na 4
Nabongodonozor

Ale przecież lajki i dislajki to nie hejt tylko ocena - na plus albo na minus. :)

ocenił(a) serial na 4
Nabongodonozor

Policja myśli jest juz w UK i Irlandii - juz wielu aresztowali za wpisy w necie :D To jakby i śmieszno i straszno :(

ocenił(a) serial na 3
iwonakalicka_filmweb

Jakiego hejtu? Wyraziłem swoją opinię. Wiedźmin to był twardy gość, ponury zabijaka. Tak było w książkach. A tutaj zafundowali nam słodziaka który parioduje wręcz tą postać. Ale rozumiem że kobietom taki laluś może się podobać.

Balum_balum

i otóż to właśnie zacząłem 1 odcinek i nie daje rady "gładziutki ogolony jak z reklamy" cytując norbiego i taka trochę pyza no brak tych ostrych rysów twarzy blizn na niej mogli jeszcze go ubrać w różowe legginsy

ocenił(a) serial na 3
ding00

Ubrali w przerobioną kurtkę motocyklową :). No i gość cały czas gra jakby to miałabyć jakaś komedia. Porównajmy go do Żebrowskiego...

ocenił(a) serial na 4
Balum_balum

kto pamięta czasy Baluma ręka w górę ? :D

ocenił(a) serial na 3
tallis1___

O tej godzinie cipciusie są juz w łóżeczkach. Lizaczka na dobranoc?

ocenił(a) serial na 4
Balum_balum

do kogo to piszesz? bo przecież nie do mnie, ja pamietam czasy Baluma :)

ocenił(a) serial na 3
tallis1___

Niemożliwe. Ja pamiętam jak Napoleon szedł na Moskwę.

ocenił(a) serial na 4
Balum_balum

o co ci chodzi? bo nie rozumiem? :)

ocenił(a) serial na 1
iwonakalicka_filmweb

klasyka. lemingi walcza z dysonansem calego swiata