PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179380
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Na początku odcinka ona była u tego jasnowidza i on wykładał jej tą przepowiednię , już nie do końca pamiętam ale było tam coś o jej śmierci . Myślicie że uśmiercą tą postać w tym sezonie??? Jestem załamany bo uwielbiam ją więc liczę na to że nic takiego nie będzie miało miejsca.

ocenił(a) serial na 10
damian4815162342

Mogę powiedzieć tylko, że uśmiercą rękę Torsteina.

ocenił(a) serial na 10
damian4815162342

Z tego co wiem to sam twórca Wikingów w wywiadzie podał, że mniej więcej w połowie sezonu zginie jedna z kluczowych postaci.
Stawiałbym na właśnie Lagerthę, choć może to być równie dobrze Rollo, lub ktokolwiek inny z głównej obsady.

ocenił(a) serial na 6
ALbatrOS1996pl

Rollo to zgodnie z historią powinien jakoś w tym sezonie zostać Księciem Normandii, więc raczej nie. :P

ocenił(a) serial na 9
damian4815162342

To bardzo możliwe, do tej pory wszystkie przepowiednie się sprawdziły lub są w trakcie spełniania. Obstawiam Lagerthę i/lub inną ważną postać.

ocenił(a) serial na 9
AristosAchaion

Ja słyszałam, że to może być Athelstan :(
Zresztą ta śmierć powinna szokować, więc skoro dostaliśmy przepowiednię, wydaje mi się, że byłoby to zbyt proste, gdyby Lagertha tak po prostu zginęła.

ocenił(a) serial na 9
Foggy_10

Dlatego wydaje mi się, że Lagertha nawet jeśli to umrze w sposób którego się nie spodziewamy, a to, że umrze Athelstan jest bardzo prawdopodobne :)

damian4815162342

Ponoć Hirst na Comiconie powiedział, że Ragnar, Bjorn, Rollo i Lagertha są bezpieczni (nie mam jednak pewności czy powiedział coś takiego. Powiedzmy, że jakieś 50% szans, że jest to prawda). Na jednym z plakatów Ragnar trzyma krzyż Athelstana http://wikingowie.net.pl/davyjones/wp-content/uploads/2015/02/vikings-promo-3sez on.jpg - przyjrzyjcie się w 1. odcinku trzeciego sezonu krzyżowi, który Ecbert mu przekazuje. Wydaje mi się, że to właśnie jego krzyż Ragnar trzyma na zamieszczonym przeze mnie plakacie. Jednak to tylko takie moje domysły :P Na liście zagrożonych pozostaje jeszcze Floki, Torstein, Siggy i inni :D

Edin181

Jednak równie dobrze Ragnar może trzymać ten krzyż z tego powodu, że przyjmie chrześcijaństwo (dialog pomiędzy Ragnarem a Athelstanem w Kattegat w 1. odcinku 3. sezonu na to wskazuje).

ocenił(a) serial na 9
Edin181

Bjorn to na bank jest bezpieczny, bo to przyszły protoplasta dynastii szwedzkich władców z Uppsali..przynajmniej w sadze/legendzie. O Lagerthe też raczej jestem spokojny, pomimo niepokojąco niejasnej przepowiedni. Rollo to obstawiam, że polegnie w czasie ostatniej wyprawy Ragnara, gdy tamten zostanie schwytany przez Northumbryjczyków...możliwe, że zginie broniąc brata....ale to oczywiście moje luźne spekulacje :-)

ocenił(a) serial na 9
Edin181

bardziej mi to wygląda na przyglądanie się trupowi przyjaciela na tym plakacie. Ale kto wie, może tak jak Ragnar nazwał Athlesana Janem Chrzcicielem i że będzie za nim podążał, to będzie chciał przyjąć chrzest.

damian4815162342

https://instagram.com/p/qfDKM0GKIV/?modal=true

Marika321

To jest chyba związane jakoś ze śmiercią :D

ocenił(a) serial na 9
Marika321

Ja bym raczej stawiał na flokiego naszego "łodziostwórcę" jezeli się dobrze przypatrzycie końcówce s03e01 to zobaczycie jak floki albo skrada się w wodzie ...albo to tylko jego martwa głowa dryfuje na drewniwnej tarczy..... Ciekawe?

ArcyLado

W sumie, tak czy tak szkoda...
Aslaug mogłaby umrzeć, AHAHAHA XD

ocenił(a) serial na 9
Marika321

z korzyścią dla serialu :)

purchawkapuknieta

No pewnie, że tak! :)

ocenił(a) serial na 8
Marika321

Ale macie ciśnienie i ekscytację... zapraszam na forum Idy, tam jest jazda na maxa...

seamen

Domyślam się... ;)