PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179359
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Akcja promocyjna polegała na podzieleniu 4. sezonu na dwie części. Jednak odstęp między nimi jest tak duży, ze nie lepiej byłoby nazwać to 5. sezonem?
Każdy sezon zawierał po 10 odcinków. Teraz dla spójności też mogli to zachować.
Dlaczego o tym piszę? Na kilku portalach przeczytałem, że będzie 5. sezon. Myślałem, że chodzi o już kolejny sezon - po zakończeniu drugiej części 4. sezonu (czyli odc. 11-20). Jednak zawsze okazywało się, że chodziło redakcjom o 2. część 4. sezonu. Przez taką numerację twórców wyszło nieco chaosu.
Zatem moje pytanie jest takie - będzie sezon 6. (jeśli drugą połowę 4. liczyć jako 5.) lub 5. (też podzielony na 2 części)?

ocenił(a) serial na 8
KLAssurbanipal

Podobno zamówiono już 5 sezon, który też ma liczyć 20 odcinków i mniej więcej zostanie wyemitowany podobnie jak 4 tj. 10 odcinków i pół roku przerwy, zanim puszczą 11-20. Ogólnie twórcy od początku zakładali, że serial zakończy się podróżą Wikingów do Ameryki, a jak to wyjdzie w praktyce zobaczymy. Na razie sezon 4 bardzo się wlecze i zastanawiam się dlaczego twórcy tego nie widzą i decydują się na identyczną budowę sezonu 5.