Jestem ciekaw czy do końca coś ciekawego się jeszcze wydarzy, jak myślicie?
a co ma się ciekawego wydarzyć? od 1 sezonu właściwie ciągle ciągnie sie to samo, fajerwerków bym się nie spodziewala :D
No ale co, Ivar popłynie na wyspy czy nie popłynie?
Co dalej z Ubbe?Chce zostać w Anglii zamiast wrócić i bić się o Kattegat?
Bjornowi marzy się odzyskanie Kattegat, czy mu się to uda?
Czy na Islandii wszyscy poumierają oprócz Flokiego, i ten wróci do Kattegat by być wieszczem?
Bjoern na pewno wraz z nową kobitą i Hvisterkiem zawalczy o Kategat. Ciekawe co z Haraldem, nie widać go w zwiastunach tej potyczki. Być może zginie w Anglii.
Ubbe zostanie w Anglii, to pewne. Będzie walczył z nowymi grupami najeźdźców, dla Alfreda ( Last Kingdom się kłania).
Cholera wie co z tą Laghertą, obawiam się, że dowiemy się dopiero w 6-tym sezonie.
Co do Ivara i jego kobity. Obawiam się o ten poród. Albo poroni, albo urodzi dziewczynkę, albo zdeformowaną kalekę...
Wmawiając Ivarowi, że ten jest bogiem, sama uplotła bicz na siebie.
No i pozostał ten 6-ty sezon. Ameryka?? Tylko kto tam popłynie? Bjoern?? Flooki??!!!!
17 -stego odcinka mogłoby nie być.:-)Nic po za budowaniem atmosfery na niby diabli wiedzą jaką bitwę.
Tak, ale zwiastun 18 zajebisty. Dowiadujemy się z niego, że Ivarowi rodzi się syn!! Ale chyba jest jakiś niedorobiony, położna śmiertelnie wystraszona, Ivar zaniepokojony. Ubbe próbuje dogadać sięz danami.
Jest i Lagherta, wygląda jakby oszalała. Kurcze, obejrzałem jeszcze raz, ktoś płonie, czyżby Ivar podpalił swoją żonkę??? https://www.youtube.com/watch?v=RKEP05YgMro
Szkoda że nie mają takiej kasy jak ma Hbo, ale nawet wtedy nie wiem czy facet wprowadziłby więcej akcji.Tak jak byłem przeciwko grze o tron tak uważam że 8 sezon tego serialu Hbo pozamiata zupełnie Wikingów,
Pewnie jakoś z Duńczykami się dogada:-)Wszak Alfred swoimi wojskami wszystkich bitew nie wygra.