PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179112
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Wątek narobił już sporo zamieszkania, była krytyka politycznej poprawności w serialu, ale poczekajmy jak się dalej rozwinie. Nie mniej twórcy nawet w ostatnim odcinku coś nam sugerują...

ocenił(a) serial na 10
hagen_filmweb

Nie sądzę by Floki przeszedł na islam. Gdzieś kiedyś czytałam, że ma on się stać nowym wieszczem.

SPOILER!!!!!!!!!!
A do tego jak wiemy z przecieków dwóch ostatnich odcinków mała wyznawczyni islamu zabije mu Helgę [*] i uważam, że nie będzie chciał mieć z tym wyznaniem nic wspólnego.

soklah

Nie, Floki ma w 5 sezonie odkrywać Islandię z tym chłopem
http://www.filmweb.pl/person/Adam+Copeland-352165

kosovitz

Adam Copeland wcieli się Ketill Björnsson

użytkownik usunięty
kosovitz

Następna Wrestlemania na Islandii?

ocenił(a) serial na 10
soklah

A ja się obawiam że może być wręcz przeciwnie. Floki już teraz mówił, że nie wie kim jest. Stracił wszystko - córkę, przyjaciela Torsteina, przyjaciela Ragnara, a teraz prawdopodobnie żonę. To może spowodować, że obrazi się na bogów albo zwątpi w ich istnienie. A wtedy niestety może szukać innej religii żeby wypełnić pustkę...

Spooky82

Nie dobijaj mnie ;p bo jedynym, co będzie mnie trzymać przy tym koszmarze, będzie Ivar, a takie oglądanie dla 1 postaci raczej szybko się u mnie kończy.

ocenił(a) serial na 10
kosovitz

Też bym tego nie chciał. Zawsze lubiłem Flokiego. Oprócz tego że był nieco szurnięty, zawsze był wierny bogom. Wszystko robił dla nich. Mam nadzieję, że pozostanie przy swojej religii :)