PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179090
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Jeśli tak to czy bardzo czy może to taka łagodniejsza wersja wikingów skoro puszczają ten serial na History ?

ocenił(a) serial na 9
adas_tcz_filmweb

Zależy co rozumiesz przez brutalny. Oczywiście naparzają się toporami, ale flaków i rozwalonych czaszek brak.

Douger

Samo okładanie się brutalne nie jest. Dzięki za info.

ocenił(a) serial na 7
adas_tcz_filmweb

Nie wiele tutaj okrutnej rozpierduchy. W porównaniu do serialu "Spartakus" (obojętnie której serii), nic się nie dzieje...prawie.

Artfulnick

"Spartakus" rządzi :) Cała seria.
Skoro to nie jest chociaż połowie tak brutalne to sobie odpuszczę Wikingów.

ocenił(a) serial na 7
adas_tcz_filmweb

Nawet w 1/3, nie jest tak brutalne, ani tak rozpustne jak "Spartakus". :)

ocenił(a) serial na 9
Artfulnick

.....mimo wszystko wciagajacy(z tego co widze zwlaszcza nas-kobiety:))

ocenił(a) serial na 7
Artfulnick

no nie gadaj, jest brutalny. biją się jak trzeba, krew się leje.
jako fan Spartakusa polecam Wikingów :)

pazdzioch10001

To teraz w końcu sam nie wiem :) Najlepiej jak samemu ocenie :D

ocenił(a) serial na 9
adas_tcz_filmweb

Tak będzie ale np pierwszy odcinek drugiej serii, na powitanie mamy tu bitewkę no i krew się leje, jest dosyć brutalnie.

ocenił(a) serial na 9
adas_tcz_filmweb

Jak dla mnie pierwszy sezon z początku był czymś naprawdę świeżym, lecz z biegiem czasu akcja troszkę zwolniła tempo.
Ogólna ocena I-szego sezonu u mnie to dobra i mocna siódemka. Z kolei sezon drugi zaserwował nam na wejście niesamowity kąsek, oby tylko reszta tortu nie okazała się zbyt ciężka do przetrawienia :) Tak czy inaczej dobrą opcją będzie indywidualna ocena. pozdrawiam

bartosz18

Dzięki za szczegółowy opis :) Serial ogarnięty to teraz tylko tylko czas na niego znaleźć :)

adas_tcz_filmweb

Mniej jest walk, ale za to nie rażą w oczy tak jak w Spartakusie, bo w nim widać te efekty komputerowe.

ocenił(a) serial na 9
adas_tcz_filmweb

Fajnie, że zacząłeś ten wątek:) Sama po Spartakusie szukam czegoś podobnego. Może się skuszę na Wikingów, tylko oby był wciągający. Lubię jak serial czy film jest tak ciekawy, że nawet się nie zauważa kiedy mija czas:) I faktycznie chyba lepiej ocenić samemu, bo zdania są podzielone patrząc też na inne wątki.

patrisja

"Lubię jak serial czy film jest tak ciekawy, że nawet się nie zauważa kiedy mija czas" - święte słowa :)

Serialem, który mnie jak na razie tak fest wciągnął jest serial "24 godziny". Jeżeli nie widziałaś to baaardzo polecam.

ocenił(a) serial na 9
adas_tcz_filmweb

Widziałam kiedyś 1 sezon tego serialu, faktycznie świetny. Bardzo trzyma w napięciu:) Ale podobno już 2 sezon nie był taki ciekawy w porównaniu z jedynką, ale jeżeli jest inaczej to chętnie wrócę do oglądania. Ja ostatnio skończyłam oglądać 3 sezon "Homeland" polecam! Nawet nie zauważyłam kiedy odcinki mi się skończyły :D

patrisja

Co do 24 godziny to ja właśnie zacząłem oglądać 3 sezon. Co prawda to prawda. Pierwszy sezon był kapitalny, a finał. Szczęka mi opadła :) Drugi sezon jest równie dobry, jednak sam finał jest o ciut może słabszy ale moja ocena ogólna się nie zmieniła. "Homeland" coś tam mniej więcej wiem o czym to jak widziałem raz czy dwa reklamę w TV ale nie oglądałem jeszcze ani jednego odc.

ocenił(a) serial na 9
adas_tcz_filmweb

To w takim razie sobie obejrzę 2 sezon, bo i tak szukam jakiegoś serialu. Dzięki za propozycję:)