Hej, co aktualnie dzieje się z dziećmi Bjorna i Torvi? Czy przegapiłam jakieś wyjaśnienie? Ich wątek jest traktowany naprawdę po macoszemu :((
Czuję się nieusatysfakcjonowana! Mam nadzieję, że gdzieś się jeszcze pojawią przed finałem :/
Ja nawet nie wiem, ile on ich ma i jaka płeć bez spoglądania na fanowską Wikipedie.
Byłam pewna, że jest jeszcze córka :o na szczęście coś o nich napomknęli w ostatnim odcinku, także jest nadzieja, że jeszcze kiedyś się pojawią :’)
Tak, o tej pamiętam! Bodajże miała na imię Siggy :) Wydaje mi się, że z Torvi też ma, ale w sumie nie wiadomo czy sami twórcy biorą ją jeszcze pod uwagę x)
Siggy nie byla corka Bjorna. Była żoną jarla, ktirego zabił Ragnar. Utopiła się ratując synów Ragnara, kiedy Aslaug była z kochankiem
Siggy, to zarówno imię żoną jarla, jak i córki Bjorna, nazwał ją tak na jej cześć, ponieważ uratowała jego przyrodnich braci. Sama córka później też zmarła, bodajże topiąc się.
Moge przysiądz, że miał 2 synów i córke. W 6 sezonie jest ukazana dwójka Halli i Asa jednak ja pamiętam, że wspominano o niejakim Eriku. Albo twórcy zgubili dziecko, albo zapomnieli jak miało na imie.
A nie chodziło o syna Torvi, który zginął w piątym sezonie? Wtedy byłoby dwóch synów i córka.
Syn Torvi z 1 małżeństwa został zabity w 5 sezonie.
Dzieci Torvi i Bjorna była dwójka.
No i teraz Torvi jest w ciąży z Ubbe (nawiasem mówiąc, czy nie jest zbytnio za stara na ciążę?)
Tak. To byl dokladnie 5 sezon, 10 odcinek. Syna Torvi z pierwszego malzenstwa, zabil podczas bitwy jeden z synow Ragnara. Hvitserk. I bylo to na oczach Torvi. Dlatego dziwilem sie, ze jak Hvitserk znowu dolaczyl do Ubbe i Bjorna, to Torvi mu nawet tego nie wypomniala nie mowiac o zemscie. Dopiero w przypadku Lagerthy postanowili go ukarac.