Sukces serialu na podstawie sagi R.R.Martina doprowadził do powstania chyba dwóch gier
komputerowych. A gdyby miała powstać gra na podstawie Vikings - jakbyście ją sobie wyobrażali?
Jeśli by powstało coś w konwencji Dark Messiah lub Skyrim (walki z perspektywy first person
shooter), do tego dyplomacja i jakieś motywy "ekonomiczne" (kupowanie łodzi, rekrutowanie załogi)
to bym kupił nie patrząc na cenę :P
No to jest nas dwoje;) Chociaż myślę, że jak na grę w typie Skyrim, to "uniwersum" Vikings jest chyba, przynajmniej na razie, trochę za małe...
Jeśli idzie o mapę to uniwersum można by jeb.. takie, że pozamiatane. Z jednej strony tereny Skandynawii z drugiej lokacje zamorskie:
Europa chrześcijańska (Anglia / Frankowie / Italia), tereny dzikie (Islandia, Grenlandia)
Hiszpania (Arabowie), Azja Mniejsza (Bizancjum) + ewentualnie Ameryka (Indianie :)
Chodziło mi raczej o postacie, wątki fabularne, jakieś frakcje itp. którymi można by było zapełnić świat gry. Pod tym względem "uniwersum" Vikings wydaje mi się troche zbyt ubogie, przynajmniej jak na razie, żeby można było stworzyć z tego tak rozbudowana grę jak Skyrim. Twórcy gry musieliby dodać sporo rzeczy od siebie, których jeszcze nie było w serialu, co akurat niekoniecznie mogłoby wyjść takiej grze na dobre...
Coś w stylu Wiedźmina, rozbudowany świat pełen małych questów, możliwość rozbudowywania postaci, może nawet jej osobowości.