PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179337
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Jak myślicie, co takiego się wydarzy? Twórcy wyolbrzymiają, czy rzeczywiście planują przebić śmierć
Neda i Krwawe Gody z "Gry o Tron"? Ale co by musieli wtedy zrobić, żeby osiągnąć taki efekt?

ocenił(a) serial na 10
Fantasy_Fan

Zrobić tego "krwawego orła" na wizji :) To by było coś.

ocenił(a) serial na 10
Loney94

To byłoby szokujące, ale myślę, że się do tego nie posuną. Poza tym jako zakończenie sezonu nie byłoby to chyba aż tak wielkie wydarzenie. I aż przez 3 odcinki odwlekaliby to wydarzenie? Bo jeśli nie bezpośrednio w następnym, to spodziewam się tego orła w kolejnym. Chociaż, kto wie... :)

ocenił(a) serial na 10
Fantasy_Fan

Jeśli słyszałeś o legendzie na podstawie której jest ten serial to wiesz jak może skończyć się 2 sezon.

ocenił(a) serial na 10
tytus01

Chodzi o wrzucenie Ragnara do dołu z wężami przygotowanego przez Ellę i odwetowe najazdy synów Ragnara? Jeśli tak, to byłbym zawiedziony, gdyby w kolejnym sezonie zabrakło Ragnara. W innym wypadku będę wdzięczny za podsunięcie, o jaką legendę chodzi, żebym mógł doczytać :)

ocenił(a) serial na 10
Fantasy_Fan

Tak o to mi chodziło. Skoro dopiero teraz niedawno co wyczytałem na tym portalu, producenci zdecydowali się kręcić 3 sezon to może finał z dołem będzie już teraz. Dalej możemy oglądać w akcji jego synów którzy jak głosi wyrocznia zasieją niezły hardcore :)

ocenił(a) serial na 8
tytus01

Wątpię żeby już w tym sezonie to nastąpiło, Ragnar jeszcze się nie wybrał do Francji. Nawet jeszcze dobrze nie złupił Anglii, w dodatku według legend był władcą. Jak na razie jest Jarlem, z tego co czytałem to dowódca floty lub zarządca prowincji.

ocenił(a) serial na 9
Fantasy_Fan

"The most shocking moment in television" brzmi przewrotnie. Szokujący pod jakim względem - fabularnym czy wizualnym? Jeśli wizualnym, to musieliby pokazać coś naprawdę odpychającego. Tortury jarla Borga mogłyby takie być, ale szczerze mówiąc, to we współczesnej telewizji jest mnóstwo krwi i okrucieństwa - chociażby w "Hannibalu". Ciężko mi sobie wyobrazić takie tortury, żeby faktycznie zaszokowały.

Z kolei "szok fabularny" - musieliby faktycznie uśmiercić głównego bohatera (lub kilkoro bohaterów) albo zrobić największy plot twist w historii (nie mam pojęcia, jaki). Na chwilę obecną nie wyobrażam sobie "Wikingów" bez Ragnara, mógłby zginąć praktycznie KAŻDY, tylko nie on. Chociaż z drugiej strony, Travis Fimmel rozkręca holywódzką karierę, więc może chciałby odejść z serialu? Wiemy z legendy, jak zginie Lothbrok... ale wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby nagle do serialu wrócił król Ella, także dół z wężami będzie później. Dużo, dużo później, w zasadzie byłby znakomitym zakończeniem całego serialu. Nie sądzę, żeby pokazali nam rajdy odwetowe synów Ragnara.

Według mnie Ragnar zostanie zdradzony przez Horika, i Lothbrok zabije jego oraz Borga. Zobaczymy na ekranie mnóstwo krwi i wycinania bebechów, i to będzie ten "most shocking moment" - krwawy orzeł. Tym samym Ragnar stanie się najpotężniejszym przywódcą w Skandynawii, i pewnie jeszcze w tym sezonie ogłosi się królem, a w następnym napadnie kraj Franków.

ocenił(a) serial na 8
cristovao

Totalnie sie zgadzam-Ragnar wszystkich powybijali-Rollo załatwi króla i synka za figle z jego kobieta.....ja zapewne tez

ocenił(a) serial na 9
amakulska

A czy Rollo o tym wie? Tzn. posłał Siggy wymowne spojrzenie, ale równie dobrze mogło ono znaczyć "zejdź mi z drogi, kobieto, idę zabijać"... Jeśli wie to i tak nie sądzę, żeby ją zabił, ale za to mogą ją wygnać z wioski, z tego co wiem to u wikingów to była najgorsza kara wymierzana kobiecie.

ocenił(a) serial na 8
cristovao

Nie wiem czy dobrze wyłapałem, ale chyba Horik pomoże uciec Borgowi. I się z nim zjednoczy przeciw Ragnarowi wydaję mi się nawet, że złapią Ragnara ale to już domysł.
To mniej-więcej wyłapałem na końcu podczas liter.