PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179343
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

II sezon

ocenił(a) serial na 8

Więc tak, w drugim sezonie powinno się pojawić parę wątków, które zobaczymy lub dopiero zobaczymy. Między innymi
- Rozwód Ragnara z Lagerthą (i założenie nowej rodziny przez Ragnara)
- Bjorn walczący u boku swego ojca.
- Nowy syn Ragnara.

Jestem świeżo po I odcinku drugiego sezonu, i szczerze średnio mi się podobał. Bitwa ala ustawka między hool'sami, nagle Rollo w jednej chwili zdrajca w drugiej wraca do łask Ragnara. Jak to się szybko potoczyło podczas jednego odcinka. Szczerze mówiąc myślałem że walka Rollo z Ragnarem potrwa 2-3 odcinki a tu tylko w jednym odcinku.

Wnioski które wyciągnąłem są na podstawie trailera całego sezonu (podczas napisów puszczono mini-filmik). To co się zrzuca w oczy, to Bjorn... powinien się zestarzeć o 5-10 lat, i twórcy nie rezygnują z Lagerthy, widać że nadal będzie walczyła na polu bitwy, ciekawe czy znajdzie sobie nowego męża.

---
PS: Waszym zdaniem Ragnara Lodbroka można w jakiś sposób porównać do Serialowego Spartakusa?Wiadomo trochę inne cechy charakteru, ale ja widzę pewne podobieństwa. Między innymi męskość, honor, odwaga i braterstwo.
Dodam że jestem wielkim fanem serialu Spartakus i jednocześnie pasjonatą historii. Ale Wikingowie są godnym zastępstwem u mnie po Spartakusie. Naprawdę "Vikings" się z przyjemnością ogląda i coś myślę że mogą odnieść taki sam sukces jak właśnie serial Spartakus czy chociażby Rzym.