PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179337
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Kontynuować>?

ocenił(a) serial na 3

Obejrzałem pierwszy odcinek Wikingów, nie powalił mnie, ale też nie odrzucił niczym. Czy warto oglądać dalej( czy się
rozkręci)?

rrudy666

Tak serial się rozkręci- sam muszę przyznać, że pierwsze odcinki były nudne, nazwałbym je wprowadzeniem. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
Pauauek1

Ja napiszę że pierwsze były słabe a z kolejnych to ze trzy dobre i mam nadzieje że będzie lepiej ale trochę jestem rozczarowany.

ador2

ja także jestem trochę rozczarowany końcówką serii, kończy się i jest obecnie coraz to gorzej/nudniej, oby trzaśli czymś w ostatnim odcinku :) bo jest ich bodaj 10.

ZeneQr

a mi się pierwszy i ostatni (9) odcinek podoba - bo pokazuje wartości wierności kobiecie i dbanie o nią - patrz jedną z początkowych scen gdy Ragnar poucza swojego syna, czym się charakteryzuje prawdziwy wojownik - i w ostatnim odcinku, ten mu się "odcina" gdy żąda od ojca wierności wobec żony, a jego matki....

... choć jak wiemy z legend, prawdziwy Ragnar nie dochował wierności Laghercie, którą przecież zdobył walcząc z niedźwiedziem i wilkiem - miał potem jeszcze 3 zony - ale to już inna historia...

... w każdym razie podoba mi się wikińska wierność zasadom ... i to można odczytać w tym filmie