Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 181 tys. ocen
8,4 10 1 180708
6,9 17 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Lagertha i Kalf

ocenił(a) serial na 9

Według mnie, mogliby być ciekawą parą, a trzeba przyznać, że chemia między nimi jest niesamowita - nawet w scenie ze szmatką aż iskry lecą :p ( niech się Ekbert schowa ze swoimi pługami i tekstami o sianiu i oraniu xp ) Zastanawiam się czy fakt, że Kalf zgodził się na dość nietypowy warunek Lagerthy (brawa dla niej po raz kolejny :D) oznacza, że naprawdę mu na niej zależy, czy coś jeszcze knuje?? W sumie równie dobrze może zginąć w następnym odc...:p
Jestem ciekawa, co o nich sądzicie??

ocenił(a) serial na 7
siersciooch

Wolałabym, żeby oboje jeszcze pożyli, bo ich związek będzie ciekawy i chciałabym sobie popatrzeć na ich relacje. Wciąż będą walczyć o dominację i udowadniać sobie nawzajem, kto jest ważniejszy <3

ocenił(a) serial na 9
siersciooch

Ten Kalf mi się nie podoba. Sam może chcieć wykorzystać Laghertę w jakimś celu a potem ją zabić. Jakoś nie wierzę w jego miłość, przecież ona sama mu proponowala malzenstwo a on stwierdzil, ze nie ma jej nic do zaoferowania. Jesli by ją kochał to na pewno nie wybralby opcji zdradzenia jej i odebrania wladzy, moze po prostu chce ją przeleciec i wykorzystac. Ona wogole nie ma szczęscia do facetow, zreszta pamietajmy przepowiednię Lagherty, co ją czeka i kto ma zadac jej smierc.

ocenił(a) serial na 9
dzikudzina

No właśnie też mnie to zastanawia, chociaż mam nadzieje, że nie uśmiercą jeszcze jej w tym sezonie, bo to by już była przesada ;/ W sumie wtedy nie miał jej nic do zaoferowania, a teraz mogliby być równi i razem sobie rządzić, chociaż to niestety byłoby zbyt piękne, to raczej nie jest taki serial... :p chociaż Lagertha naprawdę zasłużyła sobie na jeszcze odrobinę szczęścia.. Z drugiej strony mógł jej nie ratować, ale może zrobił to tylko po to, żeby wzbudzić jej zaufanie..sama nie wiem. Szkoda, bo byłaby z nich ciekawa para :) Pewnie będzie podobnie jak w 2 sezonie i wszystko skończy się zupełnie inaczej, niż się zapowiadało - być może dla Lagerthy również. No nic trzeba będzie po prostu poczekać.

ocenił(a) serial na 9
siersciooch

Własnie, serial przynosi nam tyle niespodzianek i za to go kochamy :-)
uatował ją, ale moim zdaniem bardziej dlatego, by wykorzytsac potem ku swoim celom, wlasnie wzbudzic zaufanie po takiej konkretnej zdradzie. Ciezko okreslac postacie z tego serialu, nie są tak proste i sztampowe jak w wielu innych

ocenił(a) serial na 9
dzikudzina

Dokładnie :D No nic zobaczymy będzie, co będzie...w końcu zostały tylko 2 odcinki do finału... a w tym czasie oczywiście wszystko się może zdarzyć i odwrócić o 180 stopni :p

dzikudzina

Moim zdaniem to proste, chce jeszcze pobzykac. Zreszta oboje prowadza podobna gre, kwestia tylko, kto ma lepsze karty. Stawiam na Kalfa jako eksterminatora, skoro pisane Lagercie umrzec, a poza watkiem z Lagertha to postac Kalfa wlasciwie nie ma racji bytu, wiec po co scenarzysci by go wprowadzali?

użytkownik usunięty
dzikudzina

"Jesli by ją kochał to na pewno nie wybralby opcji zdradzenia jej i odebrania wladzy" Nie, nie -w prawdziwym życiu to zwykle jest odi et amo, albo ja jej/mu pokażę co mogę zrobić.
Teraz ją uratował, wiedząc, że może mu bruździć. Głupie to. Chociaż, stronników Lagertha ma mało, a i jest tak prostolinijna z natury, że nie ma się jej co obawiać. Może to faktycznie głupia i szczera miłość?